Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ισόβια στον “Αφγανό της Κέρκυρας” για την δολοφονία της φοιτήτριας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισόβια στον “Αφγανό της Κέρκυρας” για την δολοφονία της φοιτήτριας

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο του Φρίμπουργκ τον Αφγανό Χουσείν Χαβαρί, τον δράστη του βιασμού και της δολοφονίας της 19χρονης Γερμανίδας φοιτήτριας ιατρικής, Μαρία Λάντενμπέργκερ, τον Οκτώβριο του 2016. Συνελήφθη το 2013 γιατί έσπρωξε στον γκρεμό Ελληνίδα φοιτήτρια Είναι ο ίδιος, που έχοντας υποβάλει αίτηση παροχής ασύλου στη χώρα μας το 2013 […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο του Φρίμπουργκ τον Αφγανό Χουσείν Χαβαρί, τον δράστη του βιασμού και της δολοφονίας της 19χρονης Γερμανίδας φοιτήτριας ιατρικής, Μαρία Λάντενμπέργκερ, τον Οκτώβριο του 2016.

Συνελήφθη το 2013 γιατί έσπρωξε στον γκρεμό Ελληνίδα φοιτήτρια

Είναι ο ίδιος, που έχοντας υποβάλει αίτηση παροχής ασύλου στη χώρα μας το 2013 ως δήθεν ανήλικος ασυνόδευτος, συνελήφθη στην Κέρκυρα για την απόπειρα δολοφονίας 20χρονης φοιτήτριας από την οποία είχε αποπειραθεί να αρπάξει την τσάντα.

Καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Αν και καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη ενάμισι χρόνο μετά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και κατάφερε να βρεθεί στη Γερμανία πάλι ως ασυνόδευτος ανήλικος και πάλι ως αιτών πολιτικό άσυλο.

Οκτώβριο του 2016 βίασε και στραγγάλισε την φοιτήτρια στη Γερμανία

Ένα βράδυ του Οκτωβρίου 2016 και ενώ οι γερμανικές αρχές, δεν γνώριζαν το ποινικό του παρελθόν, συναντήθηκαν οι δρόμοι του με την 19χρονη Μαρία, κόρη Ανωτάτου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μαρία

Επέστρεφε με το ποδήλατο από γιορτή της σχολής

Το άτυχο κορίτσι επέστρεφε με το ποδήλατό του από εκδήλωση στη Σχολή όπου φοιτούσε ενώ ειρωνεία της τύχης ήταν το γεγονός ότι στις ελεύθερες ώρες του πρόσφερε υπηρεσίες σε μετανάστες!

Η επίθεση καταγράφηκε την ώρα που το θύμα επέστρεφε από ένα πάρτι και ήταν ιδιαίτερα βίαιη: Ο Χαβαρί την έριξε από το ποδήλατο και προσπάθησε να την στραγγαλίσει.

Μόλις έπεσε αναίσθητη, την βίασε επανειλημμένα, προτού την εγκαταλείψει στις όχθες ποταμού.

Τον κατέγραψε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον Χαβαρί, τον οποίο είχε καταγράψει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι αρχές ταυτοποίησαν το DNA του με αυτό που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, στο κασκόλ της άτυχης φοιτήτριας.

Έκοψε κι έβαψε τα μαλλιά του

Αν και είχε κόψει και βάψει τα μαλλιά του για να μην αναγνωριστεί οι Γερμανοί αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του, τον συνέλαβαν και ομολόγησε.

 

Κατέθεσαν και δύο Έλληνες αστυνομικοί

Στη διάρκεια της δίκης στην οποία όπως έχει γράψει η Alphafreepress,κλήθηκαν και κατέθεσαν δύο Έλληνες αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει στην Κέρκυρα, κατέθεσαν και εμπειρογνώμονες οι οποίοι εκτίμησαν ότι τελικά η ηλικία του είναι μεταξύ 21 και 29 ετών.

Παραδέχθηκε ότι εξαπάτησε τις Αρχές

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δήλωσε δύο χρόνια μικρότερος για να επωφεληθεί από το καθεστώς του ασυνόδευτου ανήλικου.

Όσα συνέβησαν στην Κέρκυρα τον Μάη του 2013

Ο Χαβαρί συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κασσιόπης λίγες ώρες μετά τη βίαιη επίθεση στην 20άχρονη -τότε -φοιτήτρια Σπυριδούλα Χάϊδου, την οποία έσπρωξε σε γκρεμό της Κέρκυρας, στις 25 Μαΐου 2013.

Επέστρεφε από διασκέδαση

Η κοπέλα επέστρεφε στο παραλιακό ξενοδοχείο όπου διέμενε, από νυχτερινή έξοδο.

Το Φεβρουάριο του 2014, ο 19άχρονος Αφγανός, Hussein Khavari, καταδικάστηκε απο το Πρωτοδικείο της Κέρκυρας, σε 10ετή κάθειρξη, για τη ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της νεαρής φοιτήτριας από το Αγρίνιο, όταν στη θέα αυτοκινήτου, την έσπρωξε στον παραλιακό γκρεμό -από ύψος περίπου 8μέτρων -στο Μουράγιο της Κέρκυρας.

Οι γνώσεις της στην ορειβασία την έσωσαν

Η 20άχρονη, με γνώσεις ορειβασίας είχε διασωθεί καθώς κατά την πτώση της, είχε προφυλάξει το κεφάλι της και κατάφερε να πιαστεί σε ένα φυσικό «άνοιγμα» που δημιουργούσε το εκκλησάκι που βρίσκεται στο σημείο.

Η Σπυριδούλα

Ελεύθερος με όρους που παραβίασε κι εξαφανίστηκε

Η 20άχρονη τον αναγνώρισε και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Είχε φυλακιστεί  στις φυλακές ανηλίκων, στην Κασσαβέτεια του Βόλου και τον Οκτώβριο του 2015, συμπληρώνοντας τα 2/5 της ποινής και «μετρώντας», όπως είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, 581 μεροκάματα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Τους παραβίασε και κατάφερε να βρεθεί στη Γερμανία με τη γνωστή συνέχεια.

Τι διάβασε σε κείμενο στο δικαστήριο

Διαβάζοντας στο δικαστήριο ένα κείμενο είπε ότι έχει μετανιώσει ότι εκείνο το βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και πρόσθεσε ότι «συντρίβεται, γιατί δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις