Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ιστορικό: Βλάστησε ο πρώτος σπόρος βαμβακιού στη Σελήνη (vid)
PLUS

Ιστορικό: Βλάστησε ο πρώτος σπόρος βαμβακιού στη Σελήνη (vid)

Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να βλαστήσουν σπόρους στη Σελήνη! Όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές Αρχές, το πρώτο πείραμα για την ανάπτυξη και επιβίωση φυτών στη Σελήνη πέτυχε, καθώς βλάστησαν σπόροι βαμβακιού που μετέφερε στο φεγγάρι το διαστημόπλοιο της αποστολής Chang’e-4. Seedlings in space! First-ever cotton plant on the Moon growing in #ChangE4 mini biosphere https://t.co/L8YpXqoVIG pic.twitter.com/3NVoCBUn5M — […]

Σελήνη βαμβάκι

Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να βλαστήσουν σπόρους στη Σελήνη!

Όπως ανακοίνωσαν οι κινεζικές Αρχές, το πρώτο πείραμα για την ανάπτυξη και επιβίωση φυτών στη Σελήνη πέτυχε, καθώς βλάστησαν σπόροι βαμβακιού που μετέφερε στο φεγγάρι το διαστημόπλοιο της αποστολής Chang’e-4.

Τις πρώτες εικόνες του Chang’e-4 -που προ ημερών έστειλε από τη σκοτεινή πλευρά του δορυφόρου της Γης μετέδωσε η People’s Daily, επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Όπως έγραψε, αποτελεί το «πρώτο ολοκληρωμένο βιολογικό πείραμα της ανθρωπότητας στη Σελήνη».

Η ανάπτυξη των σπόρων, ακόμα κι αν επιτεύχθηκε σε κλειστό περιβάλλον εντός διαστημοπλοίου, χαρακτηρίζεται ως ύψιστης σημασίας,.

Σηματοδοτεί ότι επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη, ή και σε άλλους πλανήτες, μπορούν να αποκτήσουν αυτάρκεια, καλλιεργώντας τρόφιμα.

Η αποστολή Chang’e-4 μετέφερε σπόρους από βαμβάκι, πατάτες και άλλα φυτά, προκειμένου να δημιουργήσει μια απλή μίνι βιόσφαιρα, σύμφωνα με την ομάδα, της οποίας επικεφαλής είναι επιστήμονες από το πανεπιστημίου Τσονγκίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις