Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Θρεπτικό και πεντανόστιμο brunch με french toast
PLUS

Θρεπτικό και πεντανόστιμο brunch με french toast

Αν θέλετε χορταστικό, θρεπτικό και πεντανόστιμο πρωινό που μπορεί να γίνει brunch στο πί και φι, τότε αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με μέλι, με την συνταγή της αγαπημένης Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι αυτό που ψάχνετε. Υλικά Συνταγής 3 αυγά 1 φλ. γάλα 2-3 σταγόνες βανίλια 1 πρέζα αλάτι 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά […]

Αν θέλετε χορταστικό, θρεπτικό και πεντανόστιμο πρωινό που μπορεί να γίνει brunch στο πί και φι, τότε αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με μέλι, με την συνταγή της αγαπημένης Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι αυτό που ψάχνετε.

Υλικά Συνταγής

3 αυγά
1 φλ. γάλα
2-3 σταγόνες βανίλια
1 πρέζα αλάτι
4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια
100 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο μέλι θυμαρίσιο και κανέλα για το σερβίρισμα
μπανάνα ή φράουλες για το σερβίρισμα

Ζουμερό, σοκολατένιο σουφλέ σοκολάτας

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τις γλυκές αυγοφέτες με μέλι στο τηγάνι, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.

Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα

Το ποτό που λατρεύουμε όλοι – 5 κολπάκια για να το απογειώσεις

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο να λιώσει. Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.

Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λιγη μαργαρίνη με βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες αυγοφέτες κατά τον ίδιο τρόπο.

Σερβίρουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ακουμπάμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις