Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Θρίλερ: Νέα σύλληψη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ: Νέα σύλληψη για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Του Πέτρου Καρσιώτη Σε μία ακόμη σύλληψη για την πολύκροτη υπόθεση της εξάμηνης απαγωγής του επιχειρηματία της Κρήτης Μιχάλη Λεμπιδάκη, προχώρησαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην Κρήτη. Μετά τις συλλήψεις επτά ατόμων, που ακολούθησαν την απελευθέρωση του επιχειρηματία μέσα από μάντρα ανταλλακτικών κοντά στο Ρέθυμνο, όπου τον κρατούσαν οι δράστες τον τελευταίο καιρό, συνελήφθη […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μία ακόμη σύλληψη για την πολύκροτη υπόθεση της εξάμηνης απαγωγής του επιχειρηματία της Κρήτης Μιχάλη Λεμπιδάκη, προχώρησαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην Κρήτη.

Μετά τις συλλήψεις επτά ατόμων, που ακολούθησαν την απελευθέρωση του επιχειρηματία μέσα από μάντρα ανταλλακτικών κοντά στο Ρέθυμνο, όπου τον κρατούσαν οι δράστες τον τελευταίο καιρό, συνελήφθη ακόμη ένα άτομο.

Πρόκειται για 39χρονο που δεν κατάγεται από την Κρήτη όπως οι άλλοι εμπλεκόμενοι

Πρόκειται για 39χρονο, που διέμενε στην περιοχή του Ρεθύμνου, αλλά κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας, δεν ανήκει δηλαδή στην «ομάδα των Κρητικών απαγωγέων».

Από την εξερεύνηση του κρησφύγετου έφτασαν στη σύλληψη

Η Αστυνομία στην Κρήτη που συνεχίζει τις έρευνες για να ολοκληρώσει το παζλ των εμπλεκομένων στην απαγωγή, στην αρχή της οποίας απαιτούσαν από την οικογένεια εκατό εκατομμύρια ευρώ(!), έφθασε στην όγδοη σύλληψη μέσα από στοιχείο που προέκυψε από την εξερεύνηση του κρησφύγετου.

Βρέθηκαν αποτυπώματά του σε καλύμματα του παράθυρου του δωματίου- «φυλακής» του επιχειρηματία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις  πληροφορίες, που έγιναν γνωστές,  τα αποτυπώματά του βρέθηκαν σε καλύμματα που είχαν προστεθεί στα παράθυρα του δωματίου, όπου κρατείτο,  έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα κάποιος να δει στο χώρο όπου κρατείτο, αλλά και ο ίδιος να μη δει έξω.

Το αποτύπωμα παρέμενε αταυτοποίητο

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, αναφέρουν ότι για πολλές ημέρες το αποτύπωμα παρέμενε αταυτοποίητο καθώς δεν ανήκε σε κανέναν από τους προφυλακισμένους εμπλεκόμενους και συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών.

Ερεύνησαν τις φιλικές επαγγελματικές σχέσεις του ιδιοκτήτη

Κάποια στιγμή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί, ερεύνησαν τις επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις τιου ιδιοκτήτη που έχει συλληφθεί.

Βρήκαν και τα αποτυπώματα του 39χρονου

Κατάφεραν και βρήκαν τα αποτυπώματα  και του 39χρονου ο οποίος είχε επαφές με τον εμπλεκόμενο στην απαγωγή ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών.

Όταν ταυτοποιήθηκαν, τα στοιχεία υπεβλήθησαν στην ανακρίτρια της υπόθεσης, και εξεδόθη το ένταλμα σύλληψης.

Συνελήφθη στους Αρμένους Ρεθύμνου

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στους Αρμένους Ρεθύμνου και αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα υποστηρίξει ενώπιον της ανακρίτριας για το πώς τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στα καλύμματα του παραθύρου της «φυλακής» του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Την ώρα της επέμβασης συνελήφθησαν δυο άτομα

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα της επέμβασης των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην μάντρα είχαν συλληφθεί δύο άτομα και στη συνέχεια άλλοι πέντε.

Αφέθηκε ελεύθερη με όρους η 16χρονη

Από την αστυνομία συνελήφθη επίσης και αφέθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς ελεύθερη με όρους η 16χρονη κόρη βασικού εμπλεκομένου καθώς προέκυψαν στοιχεία ότι τη χρησιμοποιούσε για την αποστολή απειλητικών επιστολών σε μέλη της οικογένειας.

Είχαν «πέσει» στα 12 εκατ. ευρώ

Τον τελευταίο καιρό και καθώς οι απαγωγείς φοβούνταν ότι οι κινήσεις τους είχαν γίνει αντιληπτές είχαν κατεβάσει τις απαιτήσεις τους στα 12 εκατομμύρια.

Λίγο πριν τον μετακινήσουν σε άλλο κρησφύγετο, βρέθηκαν με χειροπέδες

Δεν πρόλαβαν όμως να πάρουν ούτε τα δώδεκα και βρέθηκαν με χειροπέδες λίγο πριν μετακινήσουν τον εξαντλημένο επιχειρηματία σε άλλο κρησφύγετο, το πέμπτο κατά σειρά από την ημέρα της απαγωγής στις 30 Μαρτίου 2017.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις