Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θλίψη: Πέθανε ο ποιητής Χρίστος Ρουμελιωτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε ο ποιητής Χρίστος Ρουμελιωτάκης

Την τελευταία του πνοή, στο Ναύπλιο, άφησε σήμερα (20/7) το πρωί ο ποιητής Χρίστος Ρουμελιωτάκης. Πρόκειται για ποιητή της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς, που γεννήθηκε στην Αργυρούπολη του Ρεθύμνου το 1938. Σπούδασε νομικά , πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, έλαβε μέρος στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής του και συμμερίστηκε τη μοίρα της Ελληνικής Αριστεράς. Εμφανίστηκε στα γράμματα με […]

Την τελευταία του πνοή, στο Ναύπλιο, άφησε σήμερα (20/7) το πρωί ο ποιητής Χρίστος Ρουμελιωτάκης.

Πρόκειται για ποιητή της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς, που γεννήθηκε στην Αργυρούπολη του Ρεθύμνου το 1938.

Σπούδασε νομικά , πολιτικές και οικονομικές επιστήμες, έλαβε μέρος στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής του και συμμερίστηκε τη μοίρα της Ελληνικής Αριστεράς.

Εμφανίστηκε στα γράμματα με το ποίημα «Πίσω από τα βλέφαρα», στο περιοδικό «Επιθεώρηση Τέχνης», το 1958.

Εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Σχεδία», δημοσίευσε τις ποιητικές συλλογές «Κλειστή θάλασσα» (1979), «Βαρούτην χανόμεθα» ( 1988), «Ο ανεπίληπτος βίος, ο λόγος και η τελείωση της Λευκοθέας» (1989), «Ξένος ειμί και άλλα ποιήματα» (2002), «Δεν είναι τίποτα και άλλα ποιήματα» (2008), καθώς και τη συλλογή δοκιμίων «Ασκήσεις αυτογνωσίας» ( 2008), που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου-Κριτικής.

Με μεγάλη σκηνοθετική επινοητικότητα, ιδίως σε ό,τι αφορά τις ιστορικές του συνθέσεις, ο Χρίστος Ρουμελιωτάκης έφερε εις πέρας μιαν άρτια και από κάθε άποψη ολοκληρωμένη δουλειά.

Διαβάστε ακόμα:

Τραγικό τέλος για την μάνα και το ενός έτους μωρό της

Περίεργη εξαφάνιση – Αγνοείται εδώ και μήνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις