Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / “Θα τα κάνω όλα λίμπα” – Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το Μαξίμου
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

“Θα τα κάνω όλα λίμπα” – Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από το Μαξίμου

Φουντώνουν τα σενάρια στα πολιτικά γραφεία για ασυμφωνίες μεταξύ Μαξίμου και Καμμένου και το σκηνικό που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα «προμηνύουν» ρήξη. Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών φεύγει για τα Σκόπια, πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση. Η περίεργη σιωπή του Πάνου Καμμένου, αλλά και οι διαρκείς διαφωνίες μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και […]

Φουντώνουν τα σενάρια στα πολιτικά γραφεία για ασυμφωνίες μεταξύ Μαξίμου και Καμμένου και το σκηνικό που διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα «προμηνύουν» ρήξη.

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών φεύγει για τα Σκόπια, πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση.

Η περίεργη σιωπή του Πάνου Καμμένου, αλλά και οι διαρκείς διαφωνίες μεταξύ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ που μεταφέρονται κατά κόρον στα πάνελ των εκπομπών, δημιουργούν απαισιόδοξα σενάρια.

Η συνάντηση στο Καβούρι

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και εκ των παλαιοτέρων και πλέον έμπιστων συνεργατών του, Νίκο Παππά, στο σπίτι του Πάνου Καμμένου, στα όρια της Βούλας με το Καβούρι.

Αυτή ήταν η πρώτη, εδώ και αρκετό καιρό, συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό του εταίρο και αφού έχουν μεσολαβήσει αρκετά γεγονότα (Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, Σαββίδης, πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία) τα οποία λειτουργούν διαλυτικά στην αξιοζήλευτη μέχρι πρότινος στενή συνεργασία τους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η συνάντηση εξελίχθηκε σε άγριο καβγά με αφορμή το Σκοπιανό, με τον Π. Καμμένο να λέει στον Αλ. Τσίπρα πως δεν θα διστάσει να τα κάνει «όλα λίμπα».

«Εγώ την έχω τη λύση. Εγώ που υπέγραφα για να σώσω την πατρίδα, εγώ θα αποχωρήσω για να τη σώσω» φέρεται να είπε σε οξύ τόνο στον πρωθυπουργό.

Απίστευτες δηλώσεις: «Ο Τσίπρας έπρεπε να κάνει χαρακίρι»

Μάλιστα, η εφημερίδα εμφανίζει και έναν διάλογο ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αμύνης:

Πάνος Καμμένος: Με έχετε βάλει στο περιθώριο. Θα τα κάνω όλα λίμπα
Αλέξης Τσίπρας: Πάνο, πρέπει να προχωρήσουμε με το μακεδονικό και με τους δύο στρατιωτικούς

Διαψεύδει ο Νίκος Παππάς

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο twitter κάνει λόγο για «κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν «Φιλελεύθερο» του κ. Μητσοτάκη».

«Τα μόνα ‘εκρηκτικά ραντεβού που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ», προσθέτει ο κ. Παππάς.

Τζανακόπουλος: Αύριο συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε να διαψεύσει την ρήξη Τσίπρα-Καμμένου και δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει ρήξη αλλά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας θα συναντηθούν αύριο για να συζητήσουν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκική φυλακή».

Ανέφερε πως είναι ευσεβής πόθος της ΝΔ όσα λέγονται για ρήξη μεταξύ της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Κάθε φημολογία ή ψίθυρος για ρήξη είναι μία προσπάθεια της ΝΔ να αλλάξει η ιεράρχηση της προτεραιότητας της δημόσιας συζήτησης».

Σημείωσε ακόμη πως όταν «μιλάμε για κυβέρνηση με δύο κόμματα και διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, υπάρχει αμφισβήτηση και επιμέρους διαφωνίες. Αυτό που καθορίζει τη σχέση των δύο κομμάτων δεν είναι παρά η προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων».

Δείτε ακόμη – Καβγάς για τον Καμμένο:

Καβγάς Μπακογιάννη- Φίλη on air και το… «mea culpa» (vid)

Σιγή ως την Τρίτη, 20 Μαρτίου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκαλεί για αύριο, Τρίτη, την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Κατά πληροφορίες έχει ζητήσει από τους βουλευτές του να μην εμφανιστούν σε κανάλια και ραδιόφωνα έως ότου διεξαχθεί η αυριανή συνεδρίαση.

Αυτή η οδηγία Καμμένου, σε συνδυασμό με την απόστασή του με το Μέγαρο Μαξίμου έχει οδηγήσει πολλούς στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται για μία μεγάλη ενδοκυβερνητική κόντρα.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει αύριο μία σημαντική ανακοίνωση.

Καμμένος: Πιθανό το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία – Nα είμαστε έτοιμοι (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις