Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία, δηλώνει ο Τζανακόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία, δηλώνει ο Τζανακόπουλος

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία», δήλωσε, ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Αυτό, στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο». «Η κυβέρνηση δεν βιάζεται ούτε πιέζεται. Επιχειρεί να λύσει ένα ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και 80 χρόνια. Διαθέτει […]

Τζανακόπουλος

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με την Εκκλησία», δήλωσε, ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Αυτό, στο πλαίσιο και στο πνεύμα της συμφωνίας η οποία ανακοινώθηκε στις κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο».

«Η κυβέρνηση δεν βιάζεται ούτε πιέζεται. Επιχειρεί να λύσει ένα ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και 80 χρόνια.

Διαθέτει την πολιτική βούληση, στα πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου, να το επιλύσει.

Θέλουμε να δώσουμε ένα αίσθημα ασφαλείας του κληρικούς γιατί δεν τίθεται εν κινδύνω το μισθολογικό καθεστώς τους», πρόσθεσε.

«Η Εκκλησία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα της να αποφασίζει για αυτά τα θέματα.

Υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας.

Η πρόταση συμφωνίας προβλέπει τη νομοθετική κατοχύρωση της μισθοδοσίας των κληρικών που νομικά & θεσμικά σήμερα δεν αναγνωρίζεται.

Αν αυτό το επ’ ωφελεία της βήμα η εκκλησία δεν το επιθυμεί τότε μάλλον αφήνει την πρωτοβουλία των αποφάσεων αποκλειστικά στην Πολιτεία», σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον κ.Γαβρόγλου να ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με τον Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης αλλά και με τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσων.

Προκειμένου να διευκρινιστούν πτυχές της πρότασης που μπορεί να μην ήταν σαφείς στην αρχή.

Το επόμενο διάστημα θα εκπονήσουμε το σχετικό Σχέδιο Νόμου, διότι επιθυμία μας είναι η αλληλοκατανόηση και η συναίνεση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις