Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Η φωτογραφία σοκ – Ο μακελάρης νεκρός, στο κατώφλι ενός σπιτιού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογραφία σοκ – Ο μακελάρης νεκρός, στο κατώφλι ενός σπιτιού

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία του μακελάρη του Στρασβούργου Ο 29χρονος εικονίζεται νεκρός στο κατώφλι ενός σπιτιού μ’ ένα περίστροφο δίπλα του και γεμάτο αίματα το πρόσωπο. Επί σχεδόν δύο ημέρες τον καταζητούσαν εκατοντάδες αστυνομικοί μέχρι που έπεσε νεκρός από τα πυρά τους στη συνοικία Νεντόρφ, στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου μεγάλωσε. Τα ίχνη του […]

Σερίφ Σεκάτ

Σοκ προκαλεί η φωτογραφία του μακελάρη του Στρασβούργου

Ο 29χρονος εικονίζεται νεκρός στο κατώφλι ενός σπιτιού μ’ ένα περίστροφο δίπλα του και γεμάτο αίματα το πρόσωπο.

O μακελάρης του Στρασβούργου κείτεται νεκρός στο κατώφλι κτιρίου μετά τη συμπλοκή με αστυνομικούς (Φωτογραφία: ΑΡ)

Επί σχεδόν δύο ημέρες τον καταζητούσαν εκατοντάδες αστυνομικοί μέχρι που έπεσε νεκρός από τα πυρά τους στη συνοικία Νεντόρφ, στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου μεγάλωσε.

Τα ίχνη του είχαν χαθεί από την περασμένη Τρίτη, όταν σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 13.

Ο Σερίφ Σεκάτ , που «ανήκε στους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους», όπως διαβεβαίωσε το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πυροβόλησε εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών η οποία ανταπέδωσε τα πυρά.

Ο τζιχαντιστής εντοπίστηκε περί τις 22:00 ώρα Ελλάδας από τρεις αστυνομικούς καθώς «περιφερόταν» στον δρόμο.

Προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος «άνοιξε πυρ» πρώτος, με τους αστυνομικούς «να ανταποδίδουν αμέσως και να εξουδετερώνουν» τον δράστη της επίθεσης, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Η σορός του μακελάρη στο πεζοδρόμιο της οδού Λαζαρέ του Στρασβούργου (Φωτογραφία: ΑΡ)

Κάμερα κατοίκου της περιοχής κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης πέφτει νεκρός στο πεζοδρόμιο της οδού Λαζαρέ.

https://twitter.com/PorteTonAme/status/1073324536060350464

Οι συγκεντρωμένοι επευφημούσαν τους αστυνομικούς. «Μπράβο!», φώναζαν ορισμένοι από αυτούς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε μέσω Twitter «το σύνολο των υπηρεσιών που κινητοποιήθηκαν».

«Ευχαριστώ το σύνολο των υπηρεσιών που κινητοποιήθηκαν, τους αστυνομικούς, τους χωροφύλακες και τους στρατιωτικούς. Η δέσμευσή μας εναντίον της τρομοκρατίας είναι απόλυτη», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

O Σερίφ Σεκάτ, με το βεβαρημένο ποινικό μητρώο, που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή και μετατράπηκε σε ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του, παρεισέφρησε το βράδυ της Τρίτης στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην περιοχή όπου λειτουργούσε η χριστουγεννιάτικη αγορά.

Κραυγάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», άνοιξε πυρ επανειλημμένα εναντίον διερχόμενων, ενώ επιτέθηκε σε άλλους με μαχαίρι, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν Ταϊλανδό τουρίστα, και τραυματίζοντας άλλους 13.

O Σερίφ Σεκάτ έπεσε νεκρός στην είσοδο ενός κτιρίου (Φωτογραφία: Le Parisien)

Καθοριστική η μαρτυρία μιας γυναίκας

Έπειτα από ανταλλαγές πυρών με στρατιωτικούς, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στο χέρι, κατάφερε να διαφύγει παίρνοντας ένα ταξί και μεταβαίνοντας στην κοντινή συνοικία Νεντόρφ, όπου αντάλλαξε ξανά πυρά με αστυνομικούς πριν εξαφανιστεί.

Πάνω από 700 αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν κινητοποιηθεί για να τον βρουν.

Κατά πηγή προσκείμενη στην έρευνα, μια γυναίκα ενημέρωσε ότι είδε τον Σεκάτ νωρίς το απόγευμα. Σχολίασε ότι έμοιαζε με φυγά και είχε τραύμα στο χέρι.

Είχε αφίσα του Μπιν Λάντεν στο κελί του

Γεννημένος στο Στρασβούργο, με φάκελο «S» (που σημαίνει πως θεωρείτο απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και τελούσε υπό παρακολούθηση), ο 29χρονος είχε καταδικαστεί 27 φορές στη Γαλλία, στη Γερμανία και την Ελβετία για κακουργήματα του ποινικού δικαίου.

«Έχει ήδη φυλακιστεί επανειλημμένα» και «ήταν γνωστός στη σωφρονιστική διοίκηση για τη ριζοσπαστικοποίησή του και τη συμπεριφορά του ως προσήλυτου το 2015», όπως είχε διευκρινίσει ο εισαγγελέας Ρεμί Ετζ.

Σε μία περίπτωση, στο κελί όπου εξέτιε μια από τις ποινές του, είχε στον τοίχο μια αφίσα του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Ο Σερίφ Σεκάτ παρακολουθείτο από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι φερόμενοι ως ριζοσπαστικοποιημένοι ισλαμιστές.

Επρόκειτο να συλληφθεί από άνδρες της γαλλικής χωροφυλακής το πρωί της Τρίτης, της ημέρας που διέπραξε την επίθεση, στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Αλλά ξέφυγε.

Η ζωή άρχισε σιγά-σιγά να επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς στο Στρασβούργο την Πέμπτη. Τα σχολεία άνοιξαν ξανά.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια τουρίστες, θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις