Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Η “τροφή” που επηρεάζει την ακμή και δεν το φαντάζεσαι καν
ΥΓΕΙΑ

Η “τροφή” που επηρεάζει την ακμή και δεν το φαντάζεσαι καν

Η ακμή είναι πολύ σύνηθες πρόβλημα, και δυστυχώς όχι μόνο στην εφηβεία. Η κατάσταση του δέρματός μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Τα αίτια της ακμής είναι η κληρονομική προδιάθεση, ορμονικοί παράγοντες αλλά και ο τρόπος ζωής. Στοιχεία του τρόπου ζωής που επηρεάζουν την ακμή είναι η ποιότητα της […]

ακμή τροφή

Η ακμή είναι πολύ σύνηθες πρόβλημα, και δυστυχώς όχι μόνο στην εφηβεία.

Η κατάσταση του δέρματός μας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Τα αίτια της ακμής είναι η κληρονομική προδιάθεση, ορμονικοί παράγοντες αλλά και ο τρόπος ζωής.

Στοιχεία του τρόπου ζωής που επηρεάζουν την ακμή είναι η ποιότητα της διατροφής αλλά και το άγχος.

Όσον αφορά την διατροφή, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες τροφών που επιδεινώνουν την ακμή.

Πρόσφατη έρευνα ωστόσο αποκάλυψε ότι μια συγκεκριμένη σούπερ υγιεινή τροφή μπορεί να είναι ο ένοχος για την ακμή σου.

Ο λόγος για συμπληρώματα διατροφής και ιδίως τα σκευάσματα πρωτεΐνης.

Όλο και πιο πολλοί φαίνεται να τα έχουν εντάξει στην καθημερινή τους διατροφή, τα σκευάσματα πρωτεΐνης.

Πλέον υπάρχουν παντού γύρω σου άνθρωποι που ανακινούν τα σέικερ τους.

Καταναλώνουν άφοβα τέτοιου είδους προϊόντα για να διατηρούν ένα ωραίο και καλογυμνασμένο σώμα.

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος ωστόσο προκαλούν ακμή στο πρόσωπο.

Για όσους δεν γνωρίζουν η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος ή αλλιώς whey protein είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής.

Είναι μια πλούσια πηγή των αμινοξέων λευκίνη και γλουταμίνη.

Αυτά τα αμινοξέα κάνουν τα κύτταρα του δέρματος να αναπτύσσονται και να διαιρούνται πιο γρήγορα.

Αυτό μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό της ακμής.

Τα αμινοξέα στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορούν επίσης να προκαλέσουν την υψηλότερη παραγωγή ινσουλίνης από το σώμα.

Αυτό επίσης έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της ακμής.

Αρκετές μελέτες ανέφεραν μια σχέση μεταξύ κατανάλωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος και ακμής σε άνδρες αθλητές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις