Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα τις ανακρίσεις των ναυτικών – Κρατούνται οι δύο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα τις ανακρίσεις των ναυτικών – Κρατούνται οι δύο

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες βίντεο με τις ανακρίσεις τριών Ουκρανών ναυτών Οι ναύτες είναι ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν έπειτα από το «θερμό» επεισόδιο στο στενό του Κερτς. Ο Βολοντιμίρ Λισόβι, είπε ότι είχε επίγνωση της «προκλητικής φύσης» της ουκρανικής πράξης και πως εκτελούσε διαταγή. «Εσκεμμένα αγνόησα τα αιτήματα μέσω ασυρμάτου», είπε ο […]

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες βίντεο με τις ανακρίσεις τριών Ουκρανών ναυτών

Οι ναύτες είναι ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν έπειτα από το «θερμό» επεισόδιο στο στενό του Κερτς.

Ο Βολοντιμίρ Λισόβι, είπε ότι είχε επίγνωση της «προκλητικής φύσης» της ουκρανικής πράξης και πως εκτελούσε διαταγή.

«Εσκεμμένα αγνόησα τα αιτήματα μέσω ασυρμάτου», είπε ο ένας εκ των τριών.

Ανέφερε ότι στο πλοίο υπήρχαν μικρά όπλα και αυτόματα. Ο Αντρέι Ντρας είπε στην κάμερα ότι ήταν στην κανονιοφόρο «Nikopol», με εντολή να πλεύσει από την Οδησσό στη Μαριούπολη.

«Μας προειδοποίησε η συνοριακή υπηρεσία της Ρωσίας ότι παραβιάζαμε τη ρωσική νομοθεσία. Επανειλημμένα μας ζήτησαν να φύγουμε από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας», είπε, σύμφωνα με το BBC.

Ο Σεργκέι Τσιμπίζοφ επίσης είπε ότι ήταν πάνω στην ίδια κανονιοφόρο.

Οι καταθέσεις τους προβλήθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, αλλά τόσο ο Guardian όσο και το BBC επισημαίνουν ότι οι «ομολογίες» των ναυτών φαινόταν ότι έγιναν υπό πίεση.

Ο αρχηγός του ουκρανικού Ναυτικού, Ιγκόρ Βοροντσένκο, δήλωσε ότι οι άνδρες αναγκάστηκαν να πουν ψέματα, υπό πίεση.

«Τους ξέρω. Πάντα υπήρξαν έντιμοι επαγγελματίες στις δουλειές τους και αυτό που λένε τώρα δεν είναι αληθές», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, δικαστής στην Κριμαία διέταξε την κράτηση για 60 ημέρες των δύο πρώτων ναυτών που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, από τους 24 που συνελήφθησαν όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν τα τρία πλοία της Ουκρανίας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι για παράνομη διέλευση των ρωσικών συνόρων, που μπορεί να επισύρει ποινή έως και 6 ετών, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ρωσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις