Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Η κίνηση της κυβέρνησης για να μην αποφυλακιστούν οι «8»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κίνηση της κυβέρνησης για να μην αποφυλακιστούν οι «8»

Η ελληνική κυβέρνηση πήγε ρύθμιση στη Βουλή έτσι ώστε να μην αποφυλακιστούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί. Τον Απρίλιο συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισης των «8» και κανονικά θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι. Έτσι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έφερε στη Βουλή ρύθμιση βάσει της οποίας κρατούμενοι ή καταζητούμενοι που εκκρεμεί αίτημα έκδοσής τους σε τρίτη χώρα δεν […]

Η ελληνική κυβέρνηση πήγε ρύθμιση στη Βουλή έτσι ώστε να μην αποφυλακιστούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί.

Τον Απρίλιο συμπληρώνεται το 18μηνο της προφυλάκισης των «8» και κανονικά θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι. Έτσι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έφερε στη Βουλή ρύθμιση βάσει της οποίας κρατούμενοι ή καταζητούμενοι που εκκρεμεί αίτημα έκδοσής τους σε τρίτη χώρα δεν θα αφήνονται ελεύθεροι μετά το 18μηνο.

Διαβάστε ακόμα

Τρίτο «όχι» από την εισαγγελέα στο αίτημα έκδοσης των 8 αξιωματικών στην Τουρκία

Το θέμα γνωστοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως το θέμα ήρθε στη Βουλή με μία διάταξη στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε «ύποπτη τη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση», ειδικά την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν έχει θέσει εμμέσως ζήτημα ανταλλαγής των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Θυμίζουμε πως οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί έφθασαν στη χώρα μας στις 16 Ιουλίου του 2016, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις