Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ / Η θέση της Ελλάδας στα τροχαία μεταξύ των χωρών της Ευρώπης
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η θέση της Ελλάδας στα τροχαία μεταξύ των χωρών της Ευρώπης

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την αίσθηση πως η χώρα μας είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στα τροχαία ατυχήματα και τις συνέπειές τους. Ε, λοιπόν, έχουμε δίκιο. Όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταφορών, ενώ ο μέσος όρος των ατυχημάτων που δυστυχώς καταλήγουν σε θάνατο για […]

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την αίσθηση πως η χώρα μας είναι από τις χειρότερες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στα τροχαία ατυχήματα και τις συνέπειές τους. Ε, λοιπόν, έχουμε δίκιο. Όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταφορών, ενώ ο μέσος όρος των ατυχημάτων που δυστυχώς καταλήγουν σε θάνατο για την Ευρώπη είναι στους 50 νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, στη χώρα μας φτάνει τους 75. Είναι δηλαδή μεγαλύτερος κατά 50%!

Έτσι η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις -πιο συγκεκριμένα στην 5η χειρότερη- με μόνο τις Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία και Βουλγαρία να έχουν να επιδείξουν χειρότερες επιδόσεις. Στον αντίποδα, με μόλις 27 και 28 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους ανά εκατομμύριο η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία, ενώ εξαιρετική (31) είναι και η επίδοση της Ολλανδίας.

Ωστόσο, η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Βιολέτα Μπουλτς εμφανίζεται ανήσυχη. Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Die Welt δήλωσε: «Οι δρόμοι της Ευρώπης είναι από τους πιο ασφαλείς στον κόσμο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και πρέπει να αυξήσουμε περαιτέρω τις προσπάθειές μας. Η οδική ασφάλεια πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας και το θέμα χρειάζεται περισσότερη πολιτική προσοχή. Το 2017, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε όλη την ΕΕ μειώθηκε κατά 2% σε 25.300. Αυτό σημαίνει 49 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Η μικρή πτώση από το 2016 είναι μια αχτίδα ελπίδας, αλλά συνολικά οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί. Ο πολιτικός στόχος της ΕΕ ήταν να μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των θανάτων από τροχαία μεταξύ 2010 και 2020 σε περίπου 16.000. Νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος με βάση τα τελευταία δεδομένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη (pics)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις