Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Η ελληνική βιομηχανία από το 1860 μέχρι σήμερα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η ελληνική βιομηχανία από το 1860 μέχρι σήμερα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας στο Γκάζι η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι στα 160 χρόνια ελληνικής βιομηχανίας. Τίτλος 160 χρόνια made in Greece. Ακριβώς ένα χρόνο μετά τα GR80s η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζουν τη μεγάλη ιστορική […]

Με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας στο Γκάζι η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι στα 160 χρόνια ελληνικής βιομηχανίας. Τίτλος 160 χρόνια made in Greece.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τα GR80s η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παρουσιάζουν τη μεγάλη ιστορική έκθεση 160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, βιομηχανία, από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2018, αναδεικνύοντας –για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση- τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1860-1970 και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα.

Περισσότερα από 800 αντικείμενα, μηχανήματα, πρώτες ύλες, φωτογραφίες, σπάνια έγγραφα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπα ιστορικά κείμενα, κρυμμένες πληροφορίες, παράλληλες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα συνθέτουν τα 160 χρόνια made in Greece.

Στα 160 χρόνια made in Greece, θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να ακούσουμε συνεντεύξεις, να δούμε σπάνια videos παραγωγής, να παρακολουθήσουμε παλιές διαφημίσεις, να αγγίξουμε μηχανήματα και πρώτες ύλες που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε πώς καθημερινά βρίσκονται δίπλα μας.

Δημιουργική μάθηση

Τα 160 χρόνια made in Greece δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τους μικρούς μας φίλους παραπονεμένους! Με αφορμή την έκθεση, προτείνουμε διαδραστικές ξεναγήσεις για μαθητές από 10 ετών και δύο απολαυστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες 4-12 ετών. Κάνουμε μια βόλτα Από το χωράφι… στο ράφι, αναρωτιόμαστε τι θυμάται ο πελτές από τη ζωή του ως ντομάτα, ποια είναι η ιστορία μιας κουβερτούρας που στέκεται περήφανη στο ράφι ενός σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουμε διαφημίσεις που άφησαν εποχή!

Για τα παιδιά

Και τα Σαββατοκύριακα όμως το πρόγραμμα είναι πλούσιο! Κάθε Κυριακή, από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο, θα έχουμε τα 160 χρόνια made in Greece.
Kids edition, μία ξεχωριστή σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά 6-10 ετών, στην οποία θα πειραματιζόμαστε με υλικά, θα ζωγραφίζουμε, θα παίζουμε και θα διασκεδάζουμε! Παράλληλα, θα πειραματιστούμε με την τέχνη της κινούμενης εικόνας και θα φτιάξουμε το δικό μας video animation.

Τεχνόπολη: Πειραιώς 100 Γκάζι

Ημερομηνίες: Εως 25 Μαρτίου 2018

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή, 12.00-20.00
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 4 ευρώ
Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές 6-18 ετών, φοιτητές): 2,5 ευρώ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις