Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΝΕΡΓΕΙΑ / Η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών στο Διεθνές Συνέδριο CISOLAR 2018
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών στο Διεθνές Συνέδριο CISOLAR 2018

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του Προέδρου του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) κου Στέλιου Λουμάκη ως προσκεκλημένου ομιλητή στο Διεθνές Συνέδριο CISOLAR 2018 στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 11/4/18. Στο συνέδριο πέραν των θεσμικών παραγόντων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι του χώρου των φωτοβολταϊκών από μια σειρά […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του Προέδρου του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) κου Στέλιου Λουμάκη ως προσκεκλημένου ομιλητή στο Διεθνές Συνέδριο CISOLAR 2018 στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 11/4/18. Στο συνέδριο πέραν των θεσμικών παραγόντων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι του χώρου των φωτοβολταϊκών από μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Μ. Ανατολής, αλλά και της Ασίας, όπως Πολωνία, Σλοβενία, Λιθουανία, Εσθονία, Λευκορωσία, Ιορδανία, Καζακστάν, Τουρκία, Αίγυπτος, Ινδία και Σιγκαπούρη, ενώ το «παρών» επίσης έδωσαν εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών παραγωγής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού.

Ο κος Λουμάκης, αφού παρουσίασε τα στατιστικά της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών, προχώρησε στην επεξήγηση μιας σειράς κομβικών παρεμβάσεων που νομοθετήθηκαν ή που τώρα προωθούνται σε επίπεδο χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, αλλά και του ευρύτερου ενεργειακού σχεδιασμού. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερα θετικά σχόλια εκ μέρους των συνέδρων προκάλεσε η θεσμοθέτηση με τον ν. 4414/2016 της Χρέωσης Προμηθευτή ως απάντησης στο ακαδημαϊκά διεθνώς αναγνωρισμένο πρόβλημα του Merit Order Effect, δηλαδή της επιδότησης της Προμήθειας (εταιρειών λιανικής ρεύματος) μέσω της αύξησης της διείσδυσης των ΑΠΕ και της ολοένα και μεγαλύτερης μείωσης της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος που προκαλούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Solar Multipliers: Με τη δύναμη του ήλιου (και τη δική σου!)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις