Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηλιόπουλος κατά “Εστίας”: Να τελειώνουμε με τις ανοησίες – Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ έχουν δικαίωμα ψήφου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος κατά “Εστίας”: Να τελειώνουμε με τις ανοησίες – Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ έχουν δικαίωμα ψήφου

Ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντά στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με ανάρτησή του στο Facebook. Αφορμή μία φωτογραφία του Ηλιόπουλου με παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και εργάζονται στην Αθήνα. Ολόκληρη η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου «Να τελειώνουμε με τις ανοησίες! Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ έχουν δικαίωμα ψήφου εφόσον έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια […]

Νάσος Ηλιόπουλος

Ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντά στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με ανάρτησή του στο Facebook.

Αφορμή μία φωτογραφία του Ηλιόπουλου με παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και εργάζονται στην Αθήνα.

Ολόκληρη η απάντηση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Να τελειώνουμε με τις ανοησίες!

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ έχουν δικαίωμα ψήφου εφόσον έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια γιατί απλούστατα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας.

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ δεν είναι «ξένοι». Είναι Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής. Και είναι κατάκτηση ότι επιτέλους, με τον νόμο 4332/2015 για την ιθαγένεια, αποκτούν πολιτικά δικαιώματα, ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη χώρα τους.

Ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ ζουν, εργάζονται και αγωνιούν για την Αθήνα όσο και ο Νίκος, ο Σταύρος και η Μαρία. Είναι παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτήν την πόλη. Την πόλη μας.

Το ρεπορτάζ της υποτίθεται σεβάσμιας Εστίας και η σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει τα νήματα που συνδέουν την πραγματαλογική διαστρέβλωση (όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι ψευδή) με τη βαθύτερη ουσία του ρατσισμού.

Είναι χρέος όλων μας, και αυτή τη στιγμή πρωτίστως των υποψηφίων στο δήμο της Αθήνας, να καταδικάσουμε αυτό το εκρηκτικό μείγμα και να υπερασπιστούμε, μέχρι τέλους, το δικαίωμα όλων των Ελλήνων -όπως ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ- να εκλέγουν και να εκλέγονται. Και εκεί δεν χωράνε μισόλογα και «ναι μεν, αλλά». Αρκετά!»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί νομοσχέδιο που δίνει δικαίωμα ψήφου σε αλλοδαπούς που θα έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με διαδικασίες-εξπρές, ενόψει των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

Η εφημερίδα «Εστία» στο ρεπορτάζ της παρουσίαζε με στοιχεία την κατάσταση στην Α’ Αθηνών, αναφέροντας πως στους εκλογικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα 43.000 αλλοδαποί.

Η ερώτηση του Βασίλη Κικίλια 

Πότε ακριβώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις αλλαγές για την απόδοση της ιθαγένειας;
Ποιοι θα είναι οι νέοι όροι πολιτογράφησης;
Με τα νέα κριτήρια, πόσοι νέοι αιτούντες υπολογίζεται ο θα λάβουν την ιθαγένεια;
Πόσες είναι οι νέες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους της Α’ Αθηνών από ψηφοφόρους που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια; Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε να αλλάξει άρδην το εκλογικό σώμα της Α’ Αθηνών;

Ο ερωτών βουλευτής,
Βασίλειος Κικίλιας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις