Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ζωγράφου: Επίθεση αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη – Έκαψαν κάδους, μαχαίρωσαν φύλακα
ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Επίθεση αγνώστων στην Πανεπιστημιούπολη – Έκαψαν κάδους, μαχαίρωσαν φύλακα

Απίστευτα έκτροπα συνέβησαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια πάρτι, στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος. Ομάδα ατόμων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και έκαναν θρύψαλα τζάμια. Στο σημείο πήγαν δύο φύλακες που προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά οι δράστες μαχαίρωσαν στην κοιλιά και το πόδι τον έναν. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο 401, ενώ […]

Πανεπιστημιούπολη-Ζωγράφου

Απίστευτα έκτροπα συνέβησαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια πάρτι, στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

Ομάδα ατόμων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και έκαναν θρύψαλα τζάμια.

Στο σημείο πήγαν δύο φύλακες που προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά οι δράστες μαχαίρωσαν στην κοιλιά και το πόδι τον έναν.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο 401, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 ατόμων.

Από αυτούς, δεν αναγνώρισε κανέναν ο φύλακας. Επίσης, έγιναν δύο συλλήψεις για ναρκωτικά.

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα εξέφρασε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Τμήματος Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

«Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες.

Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών», επισημαίνει ακόμη σε δήλωσή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις