Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζουράρις για Μητσοτάκη: Θα τον σέρνω στα δικαστήρια – Τι σημαίνει το “μαψυλάκας” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις για Μητσοτάκη: Θα τον σέρνω στα δικαστήρια – Τι σημαίνει το “μαψυλάκας” (vid)

Βαρύτατες εκφράσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτόξευσε ο Κώστας Ζουράρις. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος είναι ένας από τους 6 βουλευτές που με επιστολή του δήλωσε ότι στηρίζει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ «μαψυλάκας». Όπως είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε «γυρολόγο» και «μαριονέτα», κάτι που κατά μια […]

Κώστας-Ζουράρις-2.jpg

Βαρύτατες εκφράσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτόξευσε ο Κώστας Ζουράρις.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο οποίος είναι ένας από τους 6 βουλευτές που με επιστολή του δήλωσε ότι στηρίζει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ «μαψυλάκας».

Όπως είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε «γυρολόγο» και «μαριονέτα», κάτι που κατά μια έννοια ισχύει, καθώς –όπως είπε- υπήρξε γυρολόγος.

«Βεβαίως υπήρξα, επί 50 χρόνια στις 8 γωνιές των ανέμων, κήρυξα ελληνικό λόγο πολιτισμό σε 16.000 φοιτητές σε 4 από τις 5 ηπείρους», είπε και πρόσθεσε:

«Με αποκάλεσε ‘μαριονέτα’. Βεβαίως και υπήρξα, στα ελληνικά κατ΄ εικόνα και ομοίωση, υπηρέτησα και διακόνησα με σεβασμό τον μέγα Έλληνα λόγο».

Σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο κ. Μητσοτάκης είναι «μαψυλάκας πρόεδρος» και «αρχοδεξιός».

«Με παραληρηματική σχέση με γλώσσα, ο Μητσοτάκης σας είπε ότι είμαι βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας, καλέ μου Δένδια αυτό σημαίνει τα έπιασα, χρηματίστηκα.

Με αυτό θα τον σέρνω στα δικαστήρια και θα έρχεται ο αρχηγός σας να εκλιπαρεί ψηφουλάκια από ΣΥΡΙΖΑ να μην αρθεί η ασυλία του.

Ούτε στο υποπόδιο των ποδών μου μπορεί να συγκριθεί το έργο μου με του Μητσοτάκη, αυτός ο ασχετίλας», είπε και μετά από παρέμβαση του αντιπροέδρου Γιώργου Λαμπρούλη ανακάλεσε τη φράση «ασχετίλας».

«Το “ασχετίλας” ανακαλείται, τα άλλα όχι», είπε.

Τι σημαίνει το μαψυλάκας

Για τους σκύλους αυτός που γαβγίζει μάταια ενώ για τους ανθρώπους, χρησιμοποιείται για άτομα που επαναλαμβάνουν συνεχώς το ίδιο πράγμα.

Ετυμολογικά προέρχεται από το υλώ, που σημαίνει γαυγίζω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις