Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα αισχρά ζει επειδή είναι… σύζυγός μου”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα αισχρά ζει επειδή είναι… σύζυγός μου”

Πρώτος από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στην δικογραφία τοποθετήθηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Στην αρχή ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είπε πως «αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να παραστεί σήμερα, ή ακόμη και να παραιτηθεί από το αξίωμά του. «Δίστασα, ωστόσο, μόνο προς στιγμήν», πρόσθεσε. Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως πουθενά δεν γράφεται στο […]

Πρώτος από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στην δικογραφία τοποθετήθηκε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στην αρχή ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος είπε πως «αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να παραστεί σήμερα, ή ακόμη και να παραιτηθεί από το αξίωμά του. «Δίστασα, ωστόσο, μόνο προς στιγμήν», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως πουθενά δεν γράφεται στο κατηγορητήριο οι αξιόποινες πράξεις εναντίον του, ενώ τόνισε πως «είναι αγνώστων στοιχείων οι μάρτυρες που κατέθεσαν ότι δωροδοκήθηκα με 1 εκατ ευρώ, που μου έφερε ο Φρουζής με τσάντα -Εντελώς ψευδείς οι μαρτυρίες, ουδέποτε υπέγραψα τέτοιες αποφάσεις που μου καταμαρτυρούνται».

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στις καταγγελίες των ανώνυμων μαρτύρων επισημαίνοντας ότι δεν έχουν να προσφέρουν κανένα στοιχείο παρά μόνο εκτιμήσεις.

Ουδέποτε η Mindwork έλαβε μεγαλύτερες αμοιβές, υπάρχουν συμβάσεις, διαγωνισμοί, πληρωμές μέσω τραπεζών, τόνισε και υπογράμμισε ότι η Novartis είναι μία από τους 100 πελάτες της εταιρίας της συζύγου του και η συμμετοχή της στα οικονομικά ήταν της τάξης του 3%.

Για κάθε συνέδριο η μέση δαπάνη ήταν 9000 ευρώ, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ποσό που περιλαμβάνει το κόστος των ξενοδοχείων, του φαγητού κοκ. Από το σύνολο των συνεδρίων (συνολική δαπάνη 35 εκ. ευρώ όλων των εταιρειών, 2,5 από τη Novartis) η Mindwork έχει λάβει συνολικά 155 χιλιάδες από τη Novartis.

Ζητώ συγνώμη από τη σύζυγό για τα όσα αισχρά ζει επειδή είναι σύζυγός μου, είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο διοικητής της τραπέζης της Ελλάδας είπε πως «οι μάρτυρες αναμασούν αυτά που γράφει τακτικά γνωστή κυριακάτικη εφημερίδα».

«Οι ψευδολόγοι μάρτυρες να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις