Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Επιτέλους, φύγετε”: Καταπέλτης ο Μητσοτάκης, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση “κουρελού”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Επιτέλους, φύγετε”: Καταπέλτης ο Μητσοτάκης, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση “κουρελού”

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου για τις μετεγγραφές βουλευτών. «Τα όσα διαδραματίζονται επιβεβαιώνουν πλήρως την αρχική μου εκτίμηση. Δεν είναι μια κανονική συνεδρίαση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αλλά για την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας για έναν ακόμη κοινοβουλευτικό ελιγμό ο […]

Κυριάκος-Μητσοτάκης-4.jpg

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού αλλά και των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου για τις μετεγγραφές βουλευτών.

«Τα όσα διαδραματίζονται επιβεβαιώνουν πλήρως την αρχική μου εκτίμηση. Δεν είναι μια κανονική συνεδρίαση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αλλά για την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας για έναν ακόμη κοινοβουλευτικό ελιγμό ο οποίος έχει 3 στόχους:

να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμη ο κ. Τσίπρας στην εξουσία

να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία Πρεσπών

να κρατηθεί στη ζωή, έστω και με πολιτικό αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ «αν είχε ένα κέρδος ο πολίτης που παρακολούθησε είναι ότι είδαν σε ζωντανή μετάδοση το θλιβερό επίπεδο που οδηγείται η πολιτική ζωή του τόπου».

«Αυτό το αίσχος του αλληλοδανεισμού βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να σχηματιστούν πρόσκαιροι συσχετισμοί. Το πρωί ΑΝΕΛ το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ. Ο τραγέλαφος των ΑΝΕΛ ως ένα «κόμμα ακορντεόν». Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται για να μπορεί ο Καμμένος να διατηρεί τα προνόμια ως επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Υπουργοί προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ παραμένουν στις θέσεις τους».

«Αναρωτιέμαι αν η κ. Παπακώστα, η κ. Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης θα σας έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν τους είχατε απομακρύνει από την κυβέρνηση. Όλοι γνωρίζουν την απάντηση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα σημείωσε ότι «υπάρχουν και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που ψηφίζουν τον Τσίπρα για πρωθυπουργό αλλά ταυτόχρονα δεν ψηφίζουν τις Πρέσπες διαφωνώντας με την κεντρική πολιτική σας επιλογή.

«Τέσσερις από τους έξι βουλευτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεση να στηρίξουν την κυβέρνηση, τρεις υπουργοί Κουντουρά, Κόκκαλης Παπακώστα και Ζουράρις δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα και να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. Δύο είναι στην Κίνα και 2 κάνουν τους… Κινέζους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ.

«Ποτέ το κοινοβούλιο δεν έχει υποστεί τέτοιο ευτελισμό. Καταφέρατε το πρωτοφανές κ. Τσίπρα: Καταντήσατε τη βουλή να θυμίζει την πρόσφατη εικόνα της βουλής των Σκοπίων. Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν νέα στέγη ξεχνώντας τι έλεγαν χθες και προσβάλλοντας τος ψηφοφόρους τους. Μια κυβέρνηση που δεν αναζητά τη στήριξη της κοινωνίας αλλά 151 πρόθυμους βουλευτές που θα συνδέονται με τη σαθρή κλωστή της εξουσίας. Γιατί έτσι θα περάσει η αποψινή βραδιά της ιστορίας: Ως η βραδιά της ψήφου σε μια κυβέρνηση κουρελού».

«Κυνικοί συμφεροντολόγοι αλλάζουν κόμμα και συνείδηση»

«Στο όνομα της εξουσίας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τα πάντα. Μαζί της, όμως, τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή. Διότι, παρά το σικέ διαζύγιό τους, όλοι πλέον βλέπουν πως Τσίπρας – Καμμένος βαδίζουν επί της ουσίας μαζί. Ανταλλάσσοντας βουλευτές, ψήφους και υπουργεία. Ενώ γύρω τους ξετυλίγεται ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι πολιτικού «πάρε-δώσε».

Με πρωταγωνιστές που αλλάζουν απόψεις πρωί -μεσημέρι-βράδυ. Και με κυνικούς συμφεροντολόγους οι οποίοι αλλάζουν κόμμα Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο και συνείδηση Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Αυτή η κατάντια, η εξίσωση της πολιτικής με ένα πρωτοφανές αλισβερίσι, προκαλεί την γενική αποστροφή».

«Ξεχάστε τις διαδικασίες-εξπρές»

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε: «Ξεχάστε τις διαδικασίες-εξπρές και τις κρυφές μεθοδεύσεις για να περάσετε άρον άρον την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Η συζήτηση για τις Πρέσπες θα γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι και όλα σε αυτήν την αίθουσα και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και μην διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών της βουλής που να παραποιούν τις πραγματικές δυνάμεις των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ακόμα και να εξασφαλίσετε ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα, η κοινοβουλευτική σας ομάδα αριθμεί 145 βουλευτές, όχι 151. Θα είστε μια de facto κυβέρνηση μειοψηφίας. Και αυτό θα αντανακλάται στη σύνθεση των επιτροπών της Βουλής, διότι αυτό ορίζει το Σύνταγμα που οφείλετε επιτέλους να σεβαστείτε. Μη διανοηθείτε να προχωρήσετε σε αλλαγές της πλειοψηφίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «ακόμη και αν κερδηθεί η σημερινή ψήφος, η κυβέρνηση θα είναι de facto μειοψηφίας».

«Όσοι ήρθαν στη ΝΔ πήγαν σε κόμμα αντιπολίτευσης όχι κυβέρνησης»

Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μετεγγραφών βουλευτών και από την ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Είναι αλήθεια ότι πολλά κόμματα -και η Ν.Δ- το τελευταίο διάστημα, έχουμε δεχτεί την συνεργασία βουλευτών. Όλοι όμως είχαν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ή και διαγραφεί από τα κόμματά τους, τουλάχιστον ένα χρόνο πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ.

Και όλοι είναι πολιτικοί που μετακινήθηκαν από κόμμα της αντιπολίτευσης σε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, χωρίς διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Και όλοι τους βέβαια, θα δοκιμαστούν, ζητώντας την ψήφο των πολιτών. Άλλωστε ορισμένα αξιώματα δεν μπορεί να τα προσφέρει η αντιπολίτευση -αλλά μόνο η κυβέρνηση. Εκτός, πια, κι αν και εσείς πιστεύετε πως είμαστε ήδη κυβέρνηση…»

«Γίνατε η 5η στάση στα δρομολόγιο κάθε γυρολόγου»

«Εσείς κάνατε κάτι που δεν έχει προηγούμενο. Προσφέρατε ακόμη και υπουργικές θέσεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την αντιπολίτευση. Όλη η Ελλάδα τους ξέρει. Όλη η Ελλάδα βλέπει τι έλεγαν και πώς τα αλλάζουν τώρα. Χωρίς να ντρέπονται ούτε αυτοί ούτε εσείς που νομιμοποιείτε αυτό το παζάρι. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο κ. Τσίπρα. Υπουργοποιείτε πολιτικό που σας αποκαλούσε ανοιχτά «θλιβερό» και «προκλητικά αμοραλιστή».

Και συναγελάζεστε με άλλους που σας αποκαλούσαν “τον πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης”. Ενώ στηρίζεστε σε κάποιον που καταψήφισε τον προϋπολογισμό σας και έχει υποστηρίξει μομφή εναντίον σας. Αφού αποφασίσατε να στεγάσετε όλο τα παλαιό σύστημα, εκείνους που απέβαλε το ΠΑΣΟΚ και τα απομεινάρια των λαθών της μεταπολίτευσης, πέφτετε, τώρα, ένα σκαλί πιο κάτω. Δέχεστε να γίνεται η τρίτη, η τέταρτη ή και η πέμπτη στάση στα δρομολόγια του κάθε πολιτικού γυρολόγου. Καλό σας δρόμο, λοιπόν, και προσοχή στις στροφές».

Για τον υπουργό Άμυνας Ευ. Αποστολάκη

Επικριτικός ήταν εκ νέου ο κ. Μητσοτάκης για την υπουργοποίηση του ναυάρχου Αποστολάκη:

«Η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη, τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του.  Αλλά διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε την διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  Τα παράσημα για την πατρίδα οφείλουμε να τα τιμούμε.  Όχι να τα μπλέκουμε με επιπολαιότητα στα δίχτυα των κομματικών μας συμφερόντων. Δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ μέσα σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός. Όπως δεν μπορεί να γίνεται μέσα σε ένα βράδυ ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου σύμβουλος του πρωθυπουργού και μετά πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής».

Όποιος ψηφίζει «ναι» εγκρίνει το ναυάγιο που ζει η χώρα 4 χρόνια

Περιγράφοντας το διακύβευμα της ψήφου εμπιστοσύνης σημείωσε: «Προχωρώντας προς την ψηφοφορία, όλοι γνωρίζουν πια ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα. Όποιος ψηφίζει σήμερα «Ναι», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια: Την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία.

Και όποιος ψηφίζει «Ναι» γίνεται δεκανίκι ενός ανάπηρου συστήματος εξουσίας, που θέλει να σέρνει μαζί του και τη χώρα. Να συνεχίσει να ξεγελά κάποιους λίγους εύπιστους, με δηλητηριασμένα αντίδωρα. Να διαλύσει οριστικά τα πανεπιστήμια, επιτρέποντας την ανομία. Και να ποτίσει κι άλλο την κοινή γνώμη με προπαγάνδα, λαϊκισμό και δημαγωγία».

«Τσίπρας και Καμμένος βαδίζουν μαζί ανταλάσσοντας βουλευτές, ψήφους, υπουργεία»

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του κ. Τσίπρα ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία με ψέμματα τη διαχειρίστηκε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει. Μας παρουσίασε και χθες μία εικονική πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι βρήκατε τη χώρα σωσμένη και τη βυθίσατε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις αιτιάσεις του για σκηνοθετημένο διαζύγιο: «Στο όνομα της εξουσίας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τα πάντα. Μαζί της, όμως, τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή. Διότι, παρά το σικέ διαζύγιό τους, όλοι πλέον βλέπουν πως Τσίπρας – Καμμένος βαδίζουν επί της ουσίας μαζί. Ανταλλάσσοντας βουλευτές, ψήφους και υπουργεία. Ενώ γύρω τους ξετυλίγεται ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι πολιτικού «πάρε-δώσε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλιμάκωσε την επίθεσή του στον πρωθυπουργό τον οποίο εγκάλεσε ότι «σαν ηθοποιός που ζει τον ρόλο του, διακήρυξε ότι κατατρόπωσε τα μνημόνια! Ότι προστάτευσε τους φτωχούς. Και ότι, επιτέλους, αυτός θα φέρει την ανάπτυξη» για να προσθέσει: «Ε, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, βγάλτε λίγο τη μάσκα, κατεβείτε από τη σκηνή και ακούστε:

Δεν βρήκατε εσείς την χώρα βυθισμένη για να την σώσετε, αλλά σωσμένη και την βυθίσατε».

Όπως εξήγησε «το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το κλίμα στην αγορά είχε βελτιωθεί. Η αισιοδοξία είχε επανέλθει. Και η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Και μετά ήρθατε εσείς και μας στοιχήσατε παραπάνω από 100 δις, ένα τρίτο επίσημο μνημόνιο και ένα άτυπο τέταρτο, που μας επιβάλλει λιτότητα διαρκείας. Σταματήστε, λοιπόν, τις άστοχες συγκρίσεις: Η Ελλάδα κινδύνεψε να πτωχεύσει, μάτωσε, αλλά το 2014 είχε σωθεί. Για να έλθετε εσείς και να την ξαναφέρετε στο χείλος του γκρεμού. Και να την πληγώσετε ξανά, επιβάλλοντας πολλαπλάσια μέτρα –χωρίς, μάλιστα, να άρετε όλα τα προηγούμενα».

«Φτάνει πια με το παραμύθι της δήθεν «όρθιας κοινωνίας» και της τάχα «ανακούφισης των αδυνάμων». Κάνατε τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους. Φορτώσατε τους πολίτες με 29 νέους φόρους και προσθέσατε στις παλαιές μειώσεις 17 επιπλέον περικοπές. Καταργήσατε το ΕΚΑΣ και αυξήσατε τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες που πληρώνουν κυρίως τα μεσαία και τα μικρά εισοδήματα. Και όλα αυτά, όταν η χώρα είχε ήδη μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5% και την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%.

Και σήμερα προσβάλλετε τους Έλληνες με υποσχέσεις για επιδόματα και λίγα αντίδωρα από τα πολλά που τους πήρατε προηγουμένως. Πήρατε μέτρα δέκα δις και επιστρέψατε ένα. Αυτοί είναι οι αριθμοί. Και έχετε το θράσος από πάνω και να πανηγυρίζετε να παριστάνετε τον φιλεύσπλαχνο σε μια κοινωνία που έχετε ισοπεδώσει».

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε: «Ακούσατε τι έγινε χθες στο Αττικό Νοσοκομείο; Το σωματείο εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας ότι η γενική εφημερία μπλόκαρε μετά τις 4 το απόγευμα από έλλειψη κλινών και ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Και ο αρμόδιος υπουργός σας αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στα νοσοκομεία τραμπουκίζει δικαστές στο Facebook».

«Υπήρξατε ο πολιτικός καθοδηγητής της βίας και των τραμπουκισμών»

Καταπέλτης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «είχατε το θράσος να μας κατηγορήσετε ότι τρομοκρατούμε βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας».

«Ακούστε με καλά λοιπόν. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να πει τη γνώμη του στον βουλευτή του. Εξάλλου είναι αντιπρόσωπός του. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι οι απειλές, χυδαιότητες πόσο μάλλον οι βιαιοπραγίες. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι, και θα είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξαπέλυσενέα, δριμύτατη επίθεση: «Αλλά ποιος είναι αυτό που μας ζητά και τα ρέστα; Εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα;

Εσείς που χασκογελάγατε όταν προπηλάκιζαν βουλευτές μας; Εσείς που μιλούσατε για πουλημένους γερμανοτσολιάδες; Εσείς που τυπώνατε αφίσες των βουλευτών που ψήφισαν μνημόνια; Που συναντιόσασταν με τη Χρυσή Αυγή στα μονοπάτια της βίας και των τραμπουκισμών; Εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα, που μας λέγατε ότι σημασία δεν έχει αν πέφτουν μολότοφ, αλλά προς ποια πλευρά πέφτουν;» είπε με έμφαση.

«Θα σας το πω, όπως σας αξίζει να το ακούσετε. Υπήρξατε ο πολιτικός καθοδηγητής όλων αυτών των συμπεριφορών. Ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία και ότι αυτή η διάκριση εξαρτάται από τις προθέσεις αυτού που την ασκεί. Έχετε τεράστια προσωπική ευθύνη για το τοξικό κλίμα που έζησε η χώρα και που προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αναβιώσετε. Όχι λοιπόν, μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς στη Νέα Δημοκρατία».

«Δεν επισκεφθήκατε τον Παπαδήμο που πήγαν να τον δολοφονήσουν»

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. «Αντί να απαντήσετε για τους πολιτικούς γυρολόγους και τις συναλλαγές σας, μιλήσατε για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μία πετυχημένη κυβέρνηση που απολάμβανε της εμπιστοσύνης της Βουλής.Που είχε τη στήριξη τριών κομμάτων και 255 βουλευτών. Με επικεφαλής έναν καταξιωμένο τεχνοκράτη, που εγκατέλειψε την ασφάλεια της καριέρας του για να προσφέρει στον τόπο του. Και που, αργότερα, παρά λίγο να δολοφονηθεί από τρομοκράτες. Έμεινε επί μήνες τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Και εσείς δεν είχατε την ευαισθησία ως πρωθυπουργός να πάτε εκεί μια φορά ή να του πείτε έστω «περαστικά». Αυτές είναι οι μικρές συμπεριφορές που δείχνουν το μέγεθος κάθε πολιτικού άνδρα» είπε.

«Εκλογές τώρα -Επιτέλους, φύγετε!»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγοντας επανέλαβε πως οι εκλογές είναι η μόνη λύση για πάει μπροστά η χώρα. «Όσο συνεχίζεται ο σημερινός πολιτικός ζόφος η χώρα θα βυθίζεται. Εκλογές λοιπόν για να αναπνεύσει ο τόπος μας. Εκλογές για να πάρουν επιτέλους οι Έλληνες τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια τους» είπε και πρόσθεσε: «Όσοι είμαστε σήμερα εδώ αναλαμβάνουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό, στην πατρίδα και στην Ιστορία. Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει τι έγινε στη Βουλή αυτές τις δύο μέρες. Και θα ζυγίσει το αποψινό αποτέλεσμα, με βάση τη δική του πεποίθηση. Είναι αυτή, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα που στέλνει, πλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε οπαδός της ενότητας, της λογικής και της προόδου: «Επιτέλους, φύγετε!»

Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, η σημερινή απόφαση να συμβαδίσει με τη θέληση των Ελλήνων. Και αυτή δεν είναι μία οριακή πλειοψηφία περιορισμένης ευθύνης και ορισμένου χρόνου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις