Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες αστυνομικών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες αστυνομικών

Εισαγγελική έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς Αφορμή οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για τη στάση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου, ημέρας εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Με βάση δημοσιεύματα, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, κατήγγειλε ότι συνάδελφοί του «δέχθηκαν […]

Πολυτεχνείο επεισόδια

Εισαγγελική έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς

Αφορμή οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, για τη στάση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου, ημέρας εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Με βάση δημοσιεύματα, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, κατήγγειλε ότι συνάδελφοί του «δέχθηκαν εντολές να οπισθοχωρήσουν όσες φορές πλησίαζαν την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας.

Το αδίκημα που διερευνάται στο πλαίσιο της έρευνας είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσαϊρίδης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Όσες φορές πλησιάσαμε προς τις εισόδους της Πολυτεχνικής Σχολής, δεχθήκαμε ρητές εντολές να οπισθοχωρήσουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις