Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Επεισόδια με πρόσφυγες στα Διαβατά: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 26χρονο οδηγό!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια με πρόσφυγες στα Διαβατά: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 26χρονο οδηγό!

Ποινική δίωξη για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκ προθέσεως», σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε εναντίον του 26χρονου Έλληνα αυτοκινητιστή που ενεπλάκη σε επεισόδιο με πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μεταναστών, έξω από τη δομή των Διαβατών Θεσσαλονίκης Ο οδηγός νταλίκας κατηγορείται ότι συνεπλάκη με πρόσφυγες, την περασμένη Δευτέρα. Οι πρόσφυγες, είχαν κλείσει τη Συμμαχική Οδό καίγοντας λάστιχα, […]

Επεισόδια με πρόσφυγες στα Διαβατά

Ποινική δίωξη για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκ προθέσεως», σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε εναντίον του 26χρονου Έλληνα αυτοκινητιστή που ενεπλάκη σε επεισόδιο με πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μεταναστών, έξω από τη δομή των Διαβατών Θεσσαλονίκης

Ο οδηγός νταλίκας κατηγορείται ότι συνεπλάκη με πρόσφυγες, την περασμένη Δευτέρα.

Οι πρόσφυγες, είχαν κλείσει τη Συμμαχική Οδό καίγοντας λάστιχα, ως ένδειξη… διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης και την έλλειψη θέρμανσης.

Ωστόσο, τα «αίματα άναψαν» με οδηγούς που ήθελαν να περάσουν από το σημείο.

Τρία άτομα με πέτρες και με ξύλα άρχισαν να χτυπούν το παρμπρίζ μιας νταλίκας με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές ενώ τραυματίστηκε και ο 26χρονος οδηγός.

Σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του, κατηγορείται ότι τραυμάτισε πρόσφυγα, ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών η οποία του απήγγειλε κακουργηματική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Ταυτόχρονα, παρήγγειλε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τραυματισμένο πρόσφυγα.

Για το ίδιο επεισόδιο υπέβαλε μήνυση και ο αυτοκινητιστής, με βάση την οποία συνελήφθησαν τέσσερις πρόσφυγες και μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους, για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του νοσηλευόμενου πρόσφυγα ο οποίος, λόγω της νοσηλείας δεν μετήχθη, όπως οι υπόλοιποι στα δικαστήρια.

Εν τέλει, ο 26χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις