Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Επίσημη πρεμιέρα για το The Favourite – Τα λόγια του Λάνθιμου για τον αγαπημένο του πατέρα
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίσημη πρεμιέρα για το The Favourite – Τα λόγια του Λάνθιμου για τον αγαπημένο του πατέρα

Η επίσημη πρεμιέρα του The Favourite, της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος και είναι υποψήφια για 10 βραβεία Όσκαρ, έγινε το βράδυ της Δευτέρας στον κινηματογράφο Odeon Όπερα στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν φορτισμένος καθώς είχε προηγηθεί η κηδεία του πατέρα του, Αντώνη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή. Ο […]

Επίσημη πρεμιέρα για το The Favourite

Η επίσημη πρεμιέρα του The Favourite, της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος και είναι υποψήφια για 10 βραβεία Όσκαρ, έγινε το βράδυ της Δευτέρας στον κινηματογράφο Odeon Όπερα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν φορτισμένος καθώς είχε προηγηθεί η κηδεία του πατέρα του, Αντώνη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης ράγισε καρδιές, αφού μίλησε για τον πατέρα του και το πώς εκείνος αντιμετώπιζε τη ζωή.

«Ευχαριστώ όλους που ήρθατε και όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτή τη προβολή. Πρέπει να πω ότι είναι μία περίεργη μέρα για μένα σήμερα, γιατί όπως οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε, ήταν η κηδεία του πατέρα μου”.

“Αλλά αν ξέρω κάτι γι’ αυτόν, είναι ότι έζησε τη ζωή του διασκεδάζοντας και περνώντας όσο καλύτερα μπορούσε μέχρι το τέλος και αυτό θα ήθελα να κάνετε και εσείς σήμερα, να περάσετε ωραία, να διασκεδάσετε, να γελάσετε, να κλάψετε και να έχετε μία πολύ ωραία βραδιά”.

Την προβολή στον κινηματογράφο της οδού Ακαδημίας, παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Αγγελική Παπούλια, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο Χρήστος Πασσαλής, η Εύα Νάθενα, ο Κώστας Λαμπρόπουλος, η Φένια Κοσοβίτσα και ο Τάσος Μπουλμέτης.

Η πρώτη ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου βασίζεται στην αληθινή ιστορία της βασίλισσας Άννας, τελευταίας της δυναστείας των Στιούαρτ που, αν και ασθενής, ντροπαλή και υποτιμημένη, στέφθηκε βασίλισσα τον καιρό που η Μεγάλη Βρετανία έγινε μια παγκόσμια δύναμη.

Μέσα από τη σχέση της βασίλισσας Άννας με δύο άλλες γυναίκες – την σύμβουλο και επιστήθια φίλη της Λαίδη Σάρα και την απένταρη ξαδέρφη της Άμπιγκεϊλ που μετατρέπεται σε κοινωνικά ανερχόμενη καμαριέρα ο Γιώργος Λάνθιμος θίγει διαχρονικά θέματα όπως η αγάπη, ο ανταγωνισμός και η εξουσία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις