Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Επίμονος βήχας – Πότε να πάτε στον γιατρό
ΥΓΕΙΑ

Επίμονος βήχας – Πότε να πάτε στον γιατρό

Ο βήχας εξυπηρετεί έναν πολύτιμο και χρήσιμο σκοπό: είναι μια προστατευτική δράση, που βοηθάει τον οργανισμό να απομακρύνει από τους πνεύμονες πιθανά μικρόβια, ή επιβλαβή αντικείμενα. Μερικές φορές, ωστόσο, ο βήχας δεν συνδέεται με κάποιο κρυολόγημα, ή μόλυνση και μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες έως μήνες κάθε φορά. O κίνδυνος για τους διαβητικούς Συνήθως ο βήχας υποχωρεί μέσα […]

Ο βήχας εξυπηρετεί έναν πολύτιμο και χρήσιμο σκοπό: είναι μια προστατευτική δράση, που βοηθάει τον οργανισμό να απομακρύνει από τους πνεύμονες πιθανά μικρόβια, ή επιβλαβή αντικείμενα.

Μερικές φορές, ωστόσο, ο βήχας δεν συνδέεται με κάποιο κρυολόγημα, ή μόλυνση και μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες έως μήνες κάθε φορά.

O κίνδυνος για τους διαβητικούς

Συνήθως ο βήχας υποχωρεί μέσα σε λίγες μέρες έως μερικές εβδομάδες. Είναι σημαντικό να δείτε τον γιατρό εάν ο βήχας σας είναι επίμονος, ή συμβαίνει μαζί με άλλα συμπτώματα, όπως βήχα με αίμα, ή πόνο στο στήθος.

Καρκίνος: Προσοχή σε αυτό το προειδοποιητικό σύμπτωμα

Το να δείτε αμέσως έναν γιατρό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία του βήχα και να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβαίνει τίποτα πιο σοβαρό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να βήχει. Ένας βραχυπρόθεσμος βήχας μπορεί να προκληθεί από:

Μια λοίμωξη, όπως κρυολόγημα, πνευμονία, ή βρογχίτιδα
Μια αλλεργία
Εισπνοή σκόνης, καπνού, ή άλλων σωματιδίων
Μια μακροχρόνια αναπνευστική πάθηση, όπως άσθμα, ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις