Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση Λιέγη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Λιέγη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Λιέγη, στο Βέλγιο. Η τζιχαντιστική οργάνωση, μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενός άνδρα ο οποίος δολοφόνησε δύο αστυνομικούς, 54 και 44 ετών, κι έναν ανυποψίαστο διερχόμενο φοιτητή. Διαβάστε ακόμα: Τρόμος! Eπίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου Ο δράστης της […]

To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Λιέγη, στο Βέλγιο.

Η τζιχαντιστική οργάνωση, μέσω του πρακτορείου προπαγάνδας του, του Άμακ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενός άνδρα ο οποίος δολοφόνησε δύο αστυνομικούς, 54 και 44 ετών, κι έναν ανυποψίαστο διερχόμενο φοιτητή.

Διαβάστε ακόμα: Τρόμος! Eπίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου

Ο δράστης της επίθεσης στην πόλη της Λιέγης, στο ανατολικό Βέλγιο, ήταν «ένας στρατιώτης του χαλιφάτου», όπως υποστήριξε η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το ΙΚ, ο άνδρας διέπραξε την επίθεση κατόπιν «της προτροπής να στοχοθετηθούν οι χώρες του συνασπισμού» υπό τις ΗΠΑ.

Ο 31χρονος δράστης, Μπενζαμέν Ερμάν, άλλοτε κακοποιός του ποινικού δικαίου ο οποίος πιστεύεται πως ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, σκοτώθηκε από άνδρες των υπηρεσιών επιβολής της τάξης μετά την επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις