Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι το δικαιούστε, πότε θα το πάρετε – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι το δικαιούστε, πότε θα το πάρετε – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης Πριν φύγει το 2018 αναμένεται να δοθεί και έξτρα επίδομα σε όσους προμηθεύτηκαν πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης. Το επίδομα για την περίοδο 2018 – 2019 αναμένεται να είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφωθεί από τα 12,5 λεπτά ανά λίτρο στα 15 […]

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Πριν φύγει το 2018 αναμένεται να δοθεί και έξτρα επίδομα σε όσους προμηθεύτηκαν πέρυσι πετρέλαιο θέρμανσης.

Το επίδομα για την περίοδο 2018 – 2019 αναμένεται να είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι και να διαμορφωθεί από τα 12,5 λεπτά ανά λίτρο στα 15 – 20.

Πάντως οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ το εξτρά επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 15 εκατ. ευρώ θα χορηγηθεί στους περσινούς δικαιούχους από το υπερπλεόνασμα.

Το έξτρα επίδομα θα είναι μεγαλύτερο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, για τα νοικοκυριά στις ορεινές περιοχές και τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι

Σημειώνεται πως δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 θα είναι:

Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος (2017) είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι το 2017 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η-1-2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Μονογονεϊκές οικογένειες που είχαν το 2017 ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η-1-2018 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Με  ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης;

Οι  πιστοποιημένοι  χρήστες  των  ηλεκτρονικών  υπηρεσιών  συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά, δίνοντας  Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης  κάποιου εκκαθαριστικού/πράξης προσδιορισμού φόρου Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να  ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό  τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε  στοιχεία για να υποβάλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων;

Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν δίνει στοιχεία για την υποβολή της αίτησής σας. Κάθε παραστατικό αγοράς πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στην Α.Α.Δ.Ε

Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

– Η σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. σας ή του Α.Φ.Μ. διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία ή του Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί από τον διαχειριστή.

– Η  σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις