Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης αναβολικών (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης αναβολικών (pics)

Toυ Πέτρου Καρσιώτη Ένας 37χρονος γυμναστής κι ένας πρωταθλητής του body building, μετείχαν κατά την Αστυνομία στο μεγαλύτερο κύκλωμα παρασκευής, διακίνησης και εξαγωγής αναβολικών και διεγερτικών χαπιών που εξαρθρώθηκε ποτέ στη χώρα μας. Αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από έρευνες πολλών μηνών κατάφεραν να συλλάβουν δέκα έξι άτομα, μέλη του κυκλώματος, τα οποία αν και […]

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Ένας 37χρονος γυμναστής κι ένας πρωταθλητής του body building, μετείχαν κατά την Αστυνομία στο μεγαλύτερο κύκλωμα παρασκευής, διακίνησης και εξαγωγής αναβολικών και διεγερτικών χαπιών που εξαρθρώθηκε ποτέ στη χώρα μας.

Αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από έρευνες πολλών μηνών κατάφεραν να συλλάβουν δέκα έξι άτομα, μέλη του κυκλώματος, τα οποία αν και με μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ζούσαν όπως είπαν οι αστυνομικοί ζωή μέσα στη χλιδή με σπίτια και ακριβά αυτοκίνητα.

Κατασχέθηκαν περίπου 2 εκατ. χάπια

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μία γυναίκα από τη Ρωσία, ενώ οι προσπάθειες της Οικονομικής Αστυνομίας μετά τις κατασχέσεις περίπου 2.000.000 χαπιών, στρέφονται στο να αποκαλύψουν τον <<χημικό>> του κυκλώματος.

Από την αστυνομία έγιναν έρευνες σε δύο παρασκευαστήρια στον Βοτανικό και στο Ρέντη καθώς και σε μία αποθήκη στα Γλυκά Νερά.

Εκεί  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1.800.000 χάπια αναβολικά και περίπου 90 χιλιάδες χάπια διεγερτικά τύπου Viagra.

 

Οι πρώτες ύλες έφταναν από Κίνα, Βουλγαρία

Τις πρώτες ύλες παραλάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος  από Κίνα και Βουλγαρία.

Η  παρασκευή τους, γινόταν από ανάγνωση χειρογράφων  και  σημειώσεων, που είχαν στη διάθεσή τους. Η  αξία των κατασχεθέντων  υπολογίζεται  στα 10.000.000 ευρώ και το ύψος της φοροδιαφυγής εκτιμάται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Διακίνηση και μέσω ίντερνετ

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέλη του κυκλώματος διακινούσαν τα παρασκευάσματα μέσω internet σε καταστήματα με συμπληρώματα διατροφής και σε γυμναστήρια κυρίως για άτομα που ασχολούνται με το body building .

ΕΦΕΤ: Επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ τα χάπια ήταν επικίνδυνα, για τη Δημόσια Υγεία, καθώς  δεν τηρούνταν οι όροι ασφαλείας τόσο στην παραγωγή όσο  και  στην αποθήκευσή τους.

Τα αναβολικά, τις ορμόνες, τις διεγερτικές ουσίες, τα διακινούσαν  στην Ελλάδα, αλλά και  σε   δεκάδες χώρες της Ευρώπης  όπως Βουλγαρία, Ιταλία μέχρι και   το Μεξικό.

Οι δηλώσεις του Διευθυντή της οικονομικής αστυνομίας

Παρουσιάζοντας τη μεγάλη υπόθεση ο Διευθυντής της οικονομικής αστυνομίας, υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η υπόθεση αφορά στην  εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή, διακίνηση και εμπορία αναβολικών φαρμάκων, τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και στο εξωτερικό.

Συνελήφθησαν μετά από ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Αττική, συνολικά (16) άτομα και συγκεκριμένα (15) ημεδαποί ηλικίας από 23 έως 63 ετών καθώς και 26χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώσαμε ότι η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από (2) πυρήνες – υποομάδες. Τα μέλη του Α’ πυρήνα ήταν επιφορτισμένα με την διακίνηση και εμπορία των παράνομων ουσιών, ενώ τα μέλη του Β΄ με την παρασκευή και την αποθήκευση αυτών.

Αξιοσημείωτό είναι ακόμα το γεγονός πως η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να διασφαλίζει την παράνομη δράση της, είχε συστήσει σε περιοχές της Αττικής, (2) παράνομα εργαστήρια – παρασκευαστήρια, αποθηκευτικό χώρο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως τυπογραφείο, ενώ το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εντοπίζεται και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή στελεχών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, όπου μεταξύ άλλων έχουν βρεθεί και κατασχεθεί :

  • πάνω από 2.000.000. τεμάχια παράνομων ουσιών και σκευασμάτων,
  • μηχανολογικός εξοπλισμός κατάλληλος για παρασκευή των ουσιών και εξοπλισμός τυπογραφείου, καθώς επίσης πλήθος παραστατικών, σφραγίδων και
  • το χρηματικό ποσό των 344.600 ευρώ.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις