Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκρηκτική η κατάσταση στη Σάμο – Εκατοντάδες μετανάστες με κλαδιά ελιάς (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτική η κατάσταση στη Σάμο – Εκατοντάδες μετανάστες με κλαδιά ελιάς (vid)

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Σάμο Εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται εκτός δομής σε διάσπαρτες πρόχειρες σκηνές καθώς στο νησί βρίσκονται 5.000 άτομα και οι εγκαταστάσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μόλις 700 από αυτούς! Οι υπόλοιποι, εγκλωβισμένοι στο νησί και χωρίς άμεση προοπτική μετακίνησής τους, πηγαινοέρχονται στο κέντρο της πόλης, με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες […]

Σάμος μετανάστες

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Σάμο

Εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται εκτός δομής σε διάσπαρτες πρόχειρες σκηνές καθώς στο νησί βρίσκονται 5.000 άτομα και οι εγκαταστάσεις μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μόλις 700 από αυτούς!

Οι υπόλοιποι, εγκλωβισμένοι στο νησί και χωρίς άμεση προοπτική μετακίνησής τους, πηγαινοέρχονται στο κέντρο της πόλης, με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

Μάλιστα, συζητούν τις επόμενες ημέρες να προβούν σε γενική απεργία.

Σήμερα, σύμφωνα με το samos24.gr, περίπου 500 μετανάστες από χώρες της Αφρικής διαδήλωσαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση του νησιού, κρατώντας κλαδιά ελιάς, ζητώντας τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Oι μετανάστες κρατούσαν πλακάτ, στα οποία έγραφαν συνθήματα όπως «Χρειαζόμαστε ελευθερία, οι έγκυες γυναίκες, τα παιδιά υποφέρουν σε κακές συνθήκες διαβίωσης. Είμαστε άνθρωποι».

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Οκτωβρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επισκεφθεί το νησί, στο πλαίσιο περιοδείας του για την ανάδειξη του προσφυγικού.

«Η εμπειρία μου από την επίσκεψη στο hot spot Σάμου είναι θλιβερή. Είναι εξοργιστικό ότι με 1,6 δισ. ευρώ ευρωπαϊκούς πόρους, η Ελλάδα δεν παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες – πρόσφυγες», είχε γράψει τότε στο Twitter o πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις