Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Εικόνες – σοκ από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εικόνες – σοκ από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος, που την Κυριακή αγωνίστηκε με την Εσθονία. Οπαδοί της ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου προβαίνουν σε ναζιστικό χαιρετισμό και φέρουν φασιστικά σύμβολα. Έτσι εκτός από τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, έφεραν εντός του γηπέδου και σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS. Το οποίο είναι ένα από […]

εξέδρα

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες από την εξέδρα των φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος, που την Κυριακή αγωνίστηκε με την Εσθονία.

Οπαδοί της ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου προβαίνουν σε ναζιστικό χαιρετισμό και φέρουν φασιστικά σύμβολα.

Έτσι εκτός από τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό, έφεραν εντός του γηπέδου και σημαία με τον «Μαύρο Ήλιο» των SS.

Το οποίο είναι ένα από τα σύμβολα που έχει κυνηγήσει στο παρελθόν η UEFA.

Συγκεκριμένα, η οδηγία της Ομοσπονδίας ανέφερε: «Ο μαύρος ήλιος μοιάζει με μια σβάστικα με δώδεκα βραχίονες ή έναν τροχό με δώδεκα ρουνικά σύμβολα της νίκης (Sig-Runes). Χρησιμοποιούνταν από τα SS ως βορειοευρωπαϊκό παγανιστικό θρησκευτικό σύμβολο».

Μαζί με τον «Μαύρο Ήλιο» και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, στο ΟΑΚΑ έγινε και κάψιμο τουρκικής σημαίας, ενώ σηκώθηκε μία ελληνική σημαία με το σύμβολο της Χρυσής Αυγής, όπως και δύο σημαίες της Σερβίας και της Ρωσίας.

Σημαία της ακροδεξιάς, εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) σηκώθηκε στο ματς Ελλάδα-Φινλανδία.

Και το πολύ σοβαρό κρούσμα έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχα περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν.

Πριν περίπου δύο χρόνια είχε αναρτηθεί πανό με το σύνθημα «σύρμα – μαχαίρι – Σρεμπρένιτσα», σύνθημα των Σέρβων εθνικιστών με αναφορά στη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από οπαδούς της Εθνικής σε ματς με τη Βοσνία.

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο Μαύρος Ηλιος των SS Ναζιστικοί χαιρετισμοί και ο Μαύρος Ηλιος των SS χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ Η σημαία της Τουρκίας Οταν της έβαλε φωτιά Ελληνας οπαδός Η σημαία της Τουρκίας καίγεται... Η σημαία της Χρυσής Αυγής, δίπλα σε αυτές της Σερβίας και της Ρωσίας Η σημαία του ΜΑΒΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις