Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΔΕ για τον αστυνομικό που ζητά καταγραφή όσων πάνε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που ζητά καταγραφή όσων πάνε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που ζητά καταγραφή όσων πάνε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Σάλος έχει προκληθεί μετά την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι ο αστυνομικός διευθυντής Λέσβου ζητά, με επίσημο έγγραφο, ενημέρωση για το πόσοι και πώς θα ταξιδέψουν από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής για […]

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

ΕΔΕ για τον αστυνομικό που ζητά καταγραφή όσων πάνε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σάλος έχει προκληθεί μετά την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι ο αστυνομικός διευθυντής Λέσβου ζητά, με επίσημο έγγραφο, ενημέρωση για το πόσοι και πώς θα ταξιδέψουν από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία.

«Παρακαλούμε όπως μας αναφέρετε αριθμό ατόμων καθώς και μέσων μεταφοράς που προτίθεται να αναχωρήσουν από την περιοχή ευθύνης σας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Αθήνα την 20/01/2019 ημέρα Κυριακή έστω και αρνητικώς».

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι «από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου διατάχτηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας καθώς το έγγραφο αυτό δεν απηχεί το περιεχόμενο και το πνεύμα διαταγών της ιεραρχίας».

Πυρετώδεις προετοιμασίες 

Εκατοντάδες λεωφορεία από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να κατεβούν την Κυριακή στην Αθήνα για το συλλαλητήριο κόντρα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» αναρτούν καθημερινά στο Διαδίκτυο τα δρομολόγια που προγραμματίζεται να φτάσουν στην Αθήνα, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει την κινητοποίηση, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη.

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, «θα είναι ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατεβαίνει στην Αθήνα για το συλλαλητήριο

Όπως έγινε γνωστό χθες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα.

Τη συμμετοχή τους έκαναν γνωστή, με δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο».

«Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις