Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Είχαν σκάψει… τη μισή Ελλάδα – Έψαχναν αρχαία αριστουργήματα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν σκάψει… τη μισή Ελλάδα – Έψαχναν αρχαία αριστουργήματα

Του Πέτρου Καρσιώτη Τη… μισή Ελλάδα είχαν σκάψει (!) τους τελευταίους μήνες λαθρανασκαφείς, προκειμένου να βρουν αρχαία αριστουργήματα, που θα τους έκαναν πλούσιους! Συστηματικές οι λαθρανασκαφές Επτά μέλη της ομάδας, που αποτελείτο από Έλληνες και Αλβανούς, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, για… συστηματικές, όπως αναφέρεται, λαθρανασκαφές, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων, σε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τη… μισή Ελλάδα είχαν σκάψει (!) τους τελευταίους μήνες λαθρανασκαφείς, προκειμένου να βρουν αρχαία αριστουργήματα, που θα τους έκαναν πλούσιους!

Συστηματικές οι λαθρανασκαφές

Επτά μέλη της ομάδας, που αποτελείτο από Έλληνες και Αλβανούς, έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, για… συστηματικές, όπως αναφέρεται, λαθρανασκαφές, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων, σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει και ακόμη έξι ημεδαπούς, πέντε άνδρες ηλικίας από 43 έως 67 ετών και μία 58χρονη, αντίστοιχα, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Οδηγοί» τους παλαιά βιβλία και εγχειρίδια

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας προέκυψε ότι όλοι οι ανωτέρω , τουλάχιστον από τον μήνα Ιούλιο του έτους 2017 με βάση βιβλία παλαιά και εγχειρίδια, είχαν αρχίσει το …σκάψιμο.

Από την 14.7.2017 έως την 24.11.2017, πραγματοποίησαν συνολικά οκτώ λαθρανασκαφές και μία παράνομη αρχαιολογική έρευνα,  στους προαναφερθέντες νομούς.

Η συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και καλωδίων στα χέρια της αστυνομίας

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, σε οικίες, αποθήκες, οχήματα, αλλά και εξωτερικούς υπαίθριους χώρους και αγροτεμάχια, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και καλωδίων,
  • τρεις  εκκλησιαστικές- βυζαντινές εικόνες, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής, των οποίων ερευνάται,
  • δύο  ζυγαριές,
  • το χρηματικό ποσό των -1000- ευρώ,
  • βιβλίο- εγχειρίδιο και
  • κινητά τηλέφωνα.
  • Κάνναβη και κυνηγετικό όπλο

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 53χρονου, από τους συλληφθέντες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -17,3- γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 45χρονου, από τους συλληφθέντες στις Αχαρνές Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα.

Ψάχνουν όλο το εύρος δραστηριοτήτων της οργάνωσης

Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες».

Δείτε ακόμη:

SOS: Διεθνείς απατεώνες εξαπατούν καταναλωτές της ΔΕΗ (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις