Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Είναι επίσημο! Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι επίσημο! Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

«Παγώνει» η πώληση των F-35 στην Άγκυρα με την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Το «πάγωμα» θα γίνει επίσημο μετά την υπογραφή του Τραμπ στο νομοσχέδιο για τον ετήσιο προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου, από τον οποίο εξαιρέθηκε η πώληση των μαχητικών στην Άγκυρα. Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, υπογραφή θα γίνει στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στη βάση […]

ερντογαν-τραμπ-

«Παγώνει» η πώληση των F-35 στην Άγκυρα με την υπογραφή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Το «πάγωμα» θα γίνει επίσημο μετά την υπογραφή του Τραμπ στο νομοσχέδιο για τον ετήσιο προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου, από τον οποίο εξαιρέθηκε η πώληση των μαχητικών στην Άγκυρα.

Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, υπογραφή θα γίνει στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής στη βάση Wheeler-Sack Army Air Field, που βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι (9 το βράδυ ώρα Ελλάδος).

Ο ετήσιος προϋπολογισμός του Πενταγώνου ανέρχεται στα δισ. δολάρια και στόχο έχει την ανοικοδόμηση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάντως, τις προηγούμενες εβδομάδες οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Τουρκία τα πρώτα δύο F-35, που μεταφέρθηκαν από βάση του Τέξας σε αμερικανική βάση στην Αριζόνα, όπου ξεκίνησε και η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και τεχνικών. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η εκπαίδευση καλύπτει το 50% των δυνατοτήτων των μαχητικών αεροσκαφών.

Διαβάστε ακόμα:

Τραμπ Ερντογαν

Τελεσίγραφο Τραμπ για τον Μπράνσον – Ερντογάν: Γονατίζουμε μόνο ενώπιον του Θεού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις