Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δύο νέα καινοτόμα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύο νέα καινοτόμα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη άνεργων έως 29 ετών και πρώην αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση  Η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε συνέντευξή της στο «Έθνος-Εργασία», δίνει λεπτομέρειες. Όπως προαναγγέλλει η κ. Καραμεσίνη, επί θύραις βρίσκονται: Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης άνεργων νέων έως 29 ετών Θα βοηθηθούν για […]

ΟΑΕΔ

Δύο νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη άνεργων έως 29 ετών και πρώην αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση 

Η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε συνέντευξή της στο «Έθνος-Εργασία», δίνει λεπτομέρειες.

Όπως προαναγγέλλει η κ. Καραμεσίνη, επί θύραις βρίσκονται:

Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης άνεργων νέων έως 29 ετών

Θα βοηθηθούν για την ωρίμανση της επιχειρηματικής τους ιδέας και τη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Έπειτα, θα στηριχθούν για την ίδρυση της επιχείρησής τους οικονομικά, με επιχορήγηση κεφαλαίου, αλλά και με δωρεάν παροχή συμβούλων από ειδικούς.

Πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» για άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους-εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της κρίσης

Θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα μόνοι ή μαζί με άλλους.

Η κ. Καραμεσίνη προσθέτει ότι προβλέπεται να βγουν άμεσα τα δύο προγράμματα για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρώτο για 5.500 ανέργους νέους πτυχιούχους που θα ασχοληθούν στον δημόσιο τομέα. Το δεύτερο για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών, που θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Έπεται, ακόμα, ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 56 δήμους της χώρας, για το οποίο θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά με την αναστροφή του brain drain, τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της φυγής του δυναμικού της χώρας:

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει την έρευνα με τις υποτροφίες σε διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, τα προγράμματα που απευθύνονται στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος η ενθάρρυνση όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό να συνεργαστούν με τις εδώ επιχειρήσεις και δημιουργήσουν δεσμούς με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις