Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δύο μπλόκα σε μεταφορείς ναρκωτικών – Πάνω από 120 κιλά κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο μπλόκα σε μεταφορείς ναρκωτικών – Πάνω από 120 κιλά κάνναβης

Του Πέτρου Καρσιώτη Πίσω από τις ταπετσαρίες των πίσω καθισμάτων και ανάμεσα σε ρουχισμό και είδη οικοσκευής, έκρυβαν τις “παραισθήσεις”, που μετέφεραν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διακινητές κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας. Στην πρώτη υπόθεση, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ακινητοποίησαν για έλεγχο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πίσω από τις ταπετσαρίες των πίσω καθισμάτων και ανάμεσα σε ρουχισμό και είδη οικοσκευής, έκρυβαν τις “παραισθήσεις”, που μετέφεραν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διακινητές κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας.

Στην πρώτη υπόθεση, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ακινητοποίησαν για έλεγχο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 20χρονος αλλοδαπός και μια 33χρονη.

Μετά από έρευνα που ακολούθησε σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες πίσω από τις πλαϊνές ταπετσαρίες και τον πίσω προφυλακτήρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 18 κιλών και 620 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε, επίσης, το αυτοκίνητο, ένας φορητός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη δεύτερη υπόθεση, σε νοικιασμένο αυτοκίνητο, κατασχέθηκαν πάνω από 105 κιλά κάνναβης και ένα πιστόλι tokarev σε μπλόκο, που έγινε σε αυτοκίνητο,  στην περιοχή Κερασοχωρίου Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοφορία.

Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο, αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος.

Απεδείχθη ότι ήταν ενοικιασμένο από εταιρία.

Μετά από έρευνα, βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματος η προαναφερθείσα ποσότητα, συσκευασμένη σε εκατό δέματα, το tokarev και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς διαβατήριο Αλβανικών Αρχών, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος  Schengen.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις