Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα; Να η λύση…
PLUS

Δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα; Να η λύση…

Υπάρχουν πολλοί πρακτικοί, οικολογικοί και προπάντων οικονομικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας, δημιουργώντας παράλληλα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ειδικότερα: Μυρωδιά κλεισούρας: Αν τα ντουλάπια της κουζίνας μυρίζουν κλεισούρα, τοποθετήστε στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού, ένα ποτήρι φρέσκο βρασμένο γάλα. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν […]

Υπάρχουν πολλοί πρακτικοί, οικολογικοί και προπάντων οικονομικοί τρόποι για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας, δημιουργώντας παράλληλα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Ειδικότερα:

Μυρωδιά κλεισούρας: Αν τα ντουλάπια της κουζίνας μυρίζουν κλεισούρα, τοποθετήστε στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού, ένα ποτήρι φρέσκο βρασμένο γάλα. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί.

Αποσμητικό χώρου handmade: Με λίγο ξίδι σε μικρά μπολάκια σε διάφορα σημεία του χώρου, απομακρύνεις τις οσμές. Αν βράσεις μια κουταλιά ξίδι σε ένα φλιτζάνι νερό θα μειώσεις αισθητά τις μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα. Αν βάλεις κανέλα και γαρύφαλλο ή και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σου μέσα σε μία γάζα ή ένα τούλι, το κλείσεις καλά και βράσεις το πουγκί μέσα σε νερό για 1-2 ώρες, το μυρωδικό αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Επίσης μπορείς να βράσεις σε κατσαρολάκι με νερό φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι, για μία ώρα, και θα κάνεις θαύματα με τις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας.

Κλιματιστικά: Μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω στα κλιματιστικά μηχανήματα μπορούν να αρωματίσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου ευχάριστα και διακριτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αντικαταστήστε τα μαγειρικά σας σκεύη με πιο οικολογικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις