Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δροσερή και ελαφριά σαλάτα για τέλεια ημέρα
PLUS

Δροσερή και ελαφριά σαλάτα για τέλεια ημέρα

Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο. Όπως φαίνεται στη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, οι αναλογίες δεν είναι απόλυτες καθώς μπορείτε να αλλάξετε ότι θέλετε ανάλογα με το γούστο σας. Ο χρόνος εκτέλεσης είναι στα 15 λεπτά και ο χρόνος ψησίματος στα 15 λεπτά ενώ οι μερίδες είναι για τέσσερα άτομα. […]

Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή για σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο.

Όπως φαίνεται στη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, οι αναλογίες δεν είναι απόλυτες καθώς μπορείτε να αλλάξετε ότι θέλετε ανάλογα με το γούστο σας.

Ο χρόνος εκτέλεσης είναι στα 15 λεπτά και ο χρόνος ψησίματος στα 15 λεπτά ενώ οι μερίδες είναι για τέσσερα άτομα.

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 3 εκ.
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου (βασιλικός, δυόσμος)
250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. worcestershire sauce
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
ξύσμα από 2 λάιμ
¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε ακόμα: Σκέτη τρέλα: Κρουασανάκια που θα «αναστατώσουν» τη γειτονιά!

Εκτέλεση

Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού, 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα.
Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μία μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν.
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, σως worcestershire, κρεμμυδάκι και χυμό από 2 λάιμ).
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις