Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Διψήφιος… αέρας για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διψήφιος… αέρας για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 13 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση, Πρόκειται για δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα τα ΝΕΑ. Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 36,3%, με το κυβερνών κόμμα να ακολουθεί με 23,3%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με […]

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 13 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου δίνει νέα δημοσκόπηση,

Πρόκειται για δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 36,3%, με το κυβερνών κόμμα να ακολουθεί με 23,3%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6,7%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%, ΑΝΕΛ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%, Εθνική Ενότητα με 1,7%, Ελληνική Λύση με 1,6%, Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ΜεΡΑ25 με 1,4%.

Διαβάστε ακόμα

«O Homo Graecus του ΣΥΡΙΖΑ…»

Όσο αφορά στην παράσταση νίκης, η ΝΔ έχει πολύ μεγάλο προβάδισμα (64% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ). Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 26% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 17% ενώ κανένας απαντά το 38% των ερωτηθέντων.

Τέλος, σε ερώτηση για το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, οι πολίτες απαντούν:

  • ΣΥΡΙΖΑ: Ελληνοτουρκικά 12% (13% για το Σκοπιανό)
  • ΝΔ: Ελληνοτουρκικά 25% (20% για το Σκοπιανό)
  • Χρυσή Αυγή: Ελληνοτουρκικά 5% (7% για το Σκοπιανό)
  • ΑΝΕΛ: Ελληνοτουρκικά το 1% (το ίδιο ποσοστό και για το Σκοπιανό)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις