Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διακινητές πλαστών χαρτονομισμάτων στα σύνορα με Βουλγαρία
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινητές πλαστών χαρτονομισμάτων στα σύνορα με Βουλγαρία

Του Πέτρου Καρσιώτη Περνούσαν τα σύνορα από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, έκαναν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα παίρνοντας σε γνήσια ευρώ τα ρέστα, και επέστρεφαν με αυτοκίνητο στη χώρα τους! Δύο από τους αλλοδαπούς κατόχους των πλαστών χαρτονομισμάτων, 18 και 19 χρόνων, συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περνούσαν τα σύνορα από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, έκαναν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα παίρνοντας σε γνήσια ευρώ τα ρέστα, και επέστρεφαν με αυτοκίνητο στη χώρα τους!

Δύο από τους αλλοδαπούς κατόχους των πλαστών χαρτονομισμάτων, 18 και 19 χρόνων, συνελήφθησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι δύο δράστες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν σε κατάστημα σε χωριό της Δράμας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή, χρησιμοποιώντας ένα παραχαραγμένο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής, όπου μετέβησαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από την χώρα μας.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν άλλα δεκαεννέα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν είκοσι παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ και το όχημα των δραστών.

Η δικογραφία, περιλαμβάνει το αδίκημα της παραχάραξης σε βάρος ενός ακόμη 20χρονου αλλοδαπού, συνεργού των δύο συλληφθέντων, ο οποίος αναζητείται.

Σημειώνεται ότι το πρώτο εξάμηνο του  τρέχοντος έτους, το Ευρωσύστημα σχεδιάζει να θέσει σε κυκλοφορία ταυτόχρονα τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και των 200 ευρώ, τις δύο τελευταίες ονομαστικές αξίες της σειράς “Ευρώπη”.

Το Ευρωσύστημα, θα διοργανώσει ενημερωτική εκστρατεία για το Κοινό και τους Φορείς που κατ’ επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά σχετικά με την εισαγωγή των νέων αυτών τραπεζογραμματίων, τα οποία θα έχουν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εφιστούν προσοχή στα χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ.

Κι αυτό γιατί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ τα υπόλοιπα πλαστά παρουσίασαν σημαντική μείωση, τα τραπεζογραμμάτια των 20 και 50  εξακολούθησαν κατά την Ε.Κ.Τ να  καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά παραχάραξης.

Οι δύο αυτές ονομαστικές αξίες αντιστοιχούσαν μαζί σε περίπου 85% των πλαστών τραπεζογραμματίων.

“Η πιθανότητα να λάβετε πλαστό τραπεζογραμμάτιο είναι πολύ μικρή”, επισημαίνει η Ε.Κ.Τ. “Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων παραμένει πολύ χαμηλός”, αναφέρει ακόμη η έκθεση της Ε.Κ.Τ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις