Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαδικασίες «εξπρές» για τη συμφωνία στη Βουλή της πΓΔΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Διαδικασίες «εξπρές» για τη συμφωνία στη Βουλή της πΓΔΜ

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ πρέπει να «προλάβει» τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 Ιουνίου, και «τρέχει» ώστε να επικυρώσει κοινοβουλευτικά τη συμφωνία ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ που υπεγράφη στις Πρέσπες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ζάεφ ενέκρινε το σχέδιο νόμου χθες, Δευτέρα 18/6 και το προώθησε […]

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ πρέπει να «προλάβει» τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 Ιουνίου, και «τρέχει» ώστε να επικυρώσει κοινοβουλευτικά τη συμφωνία ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ που υπεγράφη στις Πρέσπες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ζάεφ ενέκρινε το σχέδιο νόμου χθες, Δευτέρα 18/6 και το προώθησε στη Βουλή, όπου άμεσα θα αρχίσει η συζήτησή του σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Και τώρα; Ζάεφ – Ντιμιτρόφ μπροστά σε δύο μεγάλα εμπόδια

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων είναι ότι εκεί τα νομοσχέδια μπορεί να λάβουν την οδό του κατεπείγοντος.

ΕΕ: Το «πΓΔΜ» παραμένει μέχρι την κύρωση της συμφωνίας

Ήδη το νομοσχέδιο έχει κριθεί συνδεδεμένο με την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, ως εκ τούτου προωθήθηκε στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων, όπου προεδρεύει ο Αρτάν Γκρούμπι από το αλβανικό κόμμα DUI.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις