Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δεν ζεσταίνεται το σπίτι; – Αυτό που πρέπει να ξέρεις για το κλιματιστικό
PLUS

Δεν ζεσταίνεται το σπίτι; – Αυτό που πρέπει να ξέρεις για το κλιματιστικό

Η εποχή του χειμώνα και του καλοκαιριού παρουσιάζουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, ακόμα και ως προς τη χρήση του κλιματιστικού. Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη οικιακή συσκευή είναι ένας αρκετά καλός τρόπος για να έχεις οικονομική θέρμανση με ρεύμα. Ωστόσο, για να έχεις τις ιδανικές συνθήκες ατμόσφαιρας στο σπίτι, πρέπει να το ρυθμίσεις με το σωστό τρόπο. Το […]

κλιματιστικό

Η εποχή του χειμώνα και του καλοκαιριού παρουσιάζουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, ακόμα και ως προς τη χρήση του κλιματιστικού.

Αναμφίβολα, η συγκεκριμένη οικιακή συσκευή είναι ένας αρκετά καλός τρόπος για να έχεις οικονομική θέρμανση με ρεύμα.

Ωστόσο, για να έχεις τις ιδανικές συνθήκες ατμόσφαιρας στο σπίτι, πρέπει να το ρυθμίσεις με το σωστό τρόπο.

Το χειμώνα, η άριστη θερμοκρασία για το σπίτι είναι στους 20- 22 βαθμούς Κελσίου. Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι μπορείς να χρησιμοποιείς το air condition, με σκοπό να κρατήσεις τη θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς. Μπορείς να χρησιμοποιείς ένα θερμόμετρο εσωτερικού χώρου για να βεβαιώνεσαι ότι η θερμοκρασία είναι αυτή που επιθυμείς.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι βασικό που πρέπει να προσέξεις για να λειτουργεί το κλιματιστικό με το βέλτιστο τρόπο

Το χειμώνα, η συσκευή πρέπει, ιδανικά, να ρυθμίζεται στους 12- 15 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία στο εξωτερικό περιβάλλον. Δηλαδή, αν έξω η θερμοκρασία είναι στους 5 βαθμούς, είναι καλό να ρυθμίσεις το κλιματιστικό στους 20 βαθμούς για να λειτουργεί αποδοτικά.

Ομοίως, το καλοκαίρι πρέπει να ρυθμίζεις το air condition μέχρι 12 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Έτσι, αν έξω έχει 40 βαθμούς, δηλαδή καύσωνα, μπορείς να ρυθμίσεις το κλιματιστικό στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι, θα λειτουργεί με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις