Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δίκη ορόσημο στη Βρετανία, με πρωταγωνιστή τρανσέξουαλ άνδρα που γέννησε
ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη ορόσημο στη Βρετανία, με πρωταγωνιστή τρανσέξουαλ άνδρα που γέννησε

Στις δικαστικές αίθουσες έφτασε η υπόθεση ενός τρανσέξουαλ που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι Ο άνδρας είχε γεννηθεί γυναίκα, αλλά υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου. Έμεινε έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση, γέννησε και τώρα θέλει να καταχωρηθεί στο πιστοποιητικό γέννησης ως «πατέρας» ή «γονιός» του παιδιού. Όμως στο Ληξιαρχείο του επεσήμαναν ότι βάσει της κείμενης […]

Δίκη ορόσημο στη Βρετανία, με πρωταγωνιστή τρανσέξουαλ άνδρα που γέννησε

Στις δικαστικές αίθουσες έφτασε η υπόθεση ενός τρανσέξουαλ που έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι

Ο άνδρας είχε γεννηθεί γυναίκα, αλλά υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Έμεινε έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση, γέννησε και τώρα θέλει να καταχωρηθεί στο πιστοποιητικό γέννησης ως «πατέρας» ή «γονιός» του παιδιού.

Όμως στο Ληξιαρχείο του επεσήμαναν ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας τα άτομα που φέρνουν στον κόσμο παιδιά καταχωρούνται ως «μητέρες».

Αποφάσισε λοιπόν να κινηθεί νομικά κατά του Ληξιαρχείου, που καταγράφει τις γεννήσεις και τους θανάτους στην Αγγλία και την Ουαλία, καταγγέλοντάς το για «διακρίσεις» εις βάρος του.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι το τμήμα Οικογενειακών Υποθέσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο Λονδίνο, το οποίο μελετά τα επιχειρήματα των δικηγόρων που εκπροσωπούν τον τρανσέξουαλ άνδρα, το μωρό, το Ληξιαρχείο και τα υπουργεία Εσωτερικών καθώς και Υγείας και Πρόνοιας.

Σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο δικαιώσει τον ενάγοντα, τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής της νομοθεσίας, ενώ το μωρό θα είναι το πρώτο άτομο στη χώρα που από νομικής άποψης δεν θα έχει μητέρα, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ο τρανσέξουαλ άνδρας υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη καταχώρησή του ως «μητέρα» στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού συνιστά παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού της ιδιωτικότητας και της οικογενειακής ζωής του, μια «παρέμβαση» μη αναγκαία ενόψει των αλλαγών που έχουν γίνει στην κοινωνία, όπως λέει.

Σε άλλες, παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, τρανσέξουαλ άνδρες που έφεραν στον κόσμο παιδιά έχουν καταχωρηθεί ως «μητέρες» στα πιστοποιητικά γέννησης.

Πρόκειται για μία δίκη ορόσημο στα βρετανικά δικαστικά χρονικά, που απασχολεί πολύ εδώ και μέρες τον Τύπο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις