Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γρηγόρης Λαμπράκης: 55 χρόνια από τη δολοφονία
ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγόρης Λαμπράκης: 55 χρόνια από τη δολοφονία

Συμπληρώνονται 55 χρόνια σήμερα από τη δολοφονική επίθεση κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη, το χτύπημα κατά του Λαμπράκη προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το σύνολο του κεντρώου και αριστερού Τύπου να κάνουν λόγο από την πρώτη στιγμή για οργανωμένο σχέδιο […]

Συμπληρώνονται 55 χρόνια σήμερα από τη δολοφονική επίθεση κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στις 22 Μαΐου 1963 στη Θεσσαλονίκη, το χτύπημα κατά του Λαμπράκη προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το σύνολο του κεντρώου και αριστερού Τύπου να κάνουν λόγο από την πρώτη στιγμή για οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μια λιτή ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει: “Δεν ξεχνάμε”.

Από πλευράς του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι “55 χρόνια μετά τη δολοφονία του από παρακρατικούς, πρώην ταγματασφαλίτες, αποτίνουμε φόρο τιμής στον βουλευτή της Αριστεράς και ηγέτη του ελληνικού και διεθνούς κινήματος ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, και επαναλαμβάνουμε “Ποτέ πια πόλεμος – Ποτέ πια φασισμός”. Μήνυμα που, δυστυχώς, δεν αποτελεί μια μουσειακή ανάμνηση, αλλά διατηρεί ακέραιη την επικαιρότητά του”.

Διαβάστε ακόμα:

Αγίου Πνεύματος 2018: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

“Όσοι προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, πλασάροντας τις αθλιότητες περί “δύο άκρων”, ή φτάνουν στο σημείο να ειρωνευτούν τη δολοφονία Λαμπράκη, όπως έκανε χθες η Νέα Δημοκρατία, συντασσόμενη με τις πιο σκοτεινές παραδόσεις της εγχώριας Δεξιάς, να ξέρουν ότι διαπράττουν μια ασυγχώρητη, εγκληματική ύβρη” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις