Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Γιόγκα για αρχάριους
ΥΓΕΙΑ

Γιόγκα για αρχάριους

  Όπως υπάρχουν διάφορα είδη χορού, έτσι υπάρχει και ποικιλία στα είδη της γιόγκα ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ανθρώπου. Βοηθήστε τον εαυτό σας να αποφασίσει κάνοντας τις εξής ερωτήσεις: “ποιοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ξεκινάτε γιόγκα;” Ή “ποιο στιλ μάθησης σας ταιριάζει; Το οπτικό ή το λεκτικό;” Tονωτική Συνήθως […]

 

Όπως υπάρχουν διάφορα είδη χορού, έτσι υπάρχει και ποικιλία στα είδη της γιόγκα ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε ανθρώπου.

Βοηθήστε τον εαυτό σας να αποφασίσει κάνοντας τις εξής ερωτήσεις: “ποιοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ξεκινάτε γιόγκα;” Ή “ποιο στιλ μάθησης σας ταιριάζει; Το οπτικό ή το λεκτικό;”

Tονωτική

Συνήθως χρησιμοποιούνται αντικείμενα, όπως οι κουβέρτες και τα στρώματα που υποστηρίζουν το σώμα σε διαφορετικές στάσεις. Αυτή η προσέγγιση ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, εκεί όπου το σύστημα ξεκουράζεται και χωνεύει.

Χάθα

Είναι η βασική γιόγκα που σας εισάγει στη διαδικασία και περιλαμβάνει λίγο από όλα. Κινείστε μέσα από μία ακολουθία στάσεων και μένετε σε καθεμία για λίγες αναπνοές. Είναι ιδανική για όσους δεν έχουν υπάρξει δραστήριοι για αρκετό καιρό.

Hot yoga

Τα μαθήματα της hot yoga ακολουθούν μία ποικιλία στάσεων και γίνεται σε χώρους με πολύ υψηλή θερμοκρασία. Φροντίστε να μην το παρακάνετε και ξεπεράσετε τα όριά σας.

Αστάνγκα

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξασκηθούν με πιο αθλητικό και δυναμικό τρόπο.Υπάρχουν δύο επιλογές: Ένας δάσκαλος καθοδηγεί τους μαθητές μέσα από την ακολουθία, ή το κάνεις μόνος σου δημιουργώντας μία πιο προσωπική εξάσκηση.

Προγεννητική

Πρόκειται για μία γιόγκα που είναι σχεδιασμένη για εγκύους. Συμβάλει στη μείωση του πόνου της πλάτης και των γοφών, ενώ παράλληλα βοηθάει και στην κίνηση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις