Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο Αλαβάνος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο Αλαβάνος

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος Παράλληλα, καλεί τον Γιάννη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κοινή συμπόρευση για να ανατραπούν ο σημερινές πολιτικές ισορροπίες. Ο κ. Αλαβάνος  κάνει λόγο μιλώντας στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορεί τους […]

Αλαβάνος.jpg

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος

Παράλληλα, καλεί τον Γιάννη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κοινή συμπόρευση για να ανατραπούν ο σημερινές πολιτικές ισορροπίες.

Ο κ. Αλαβάνος  κάνει λόγο μιλώντας στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του πως προσφέρουν προεκλογικά «κορδέλες και γλειφιτζούρια».

Εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, αποδίδοντάς της την ευθύνη για την «ατμόσφαιρα βούρκου» που έχει καλλιεργηθεί με «την σκανδαλολογία και τον αποπροσανατολισμό».

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρει «κορδέλες και γλειφιτζούρια, ελπίζοντας να δελεάσει το εκλογικό σώμα».

Ο κ. Αλαβάνος απορρίπτει το «θετικό κοινωνικό πρόσημο» με το οποίο χαρακτηρίζουν τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης τα κυβερνητικά στελέχη.

Ως παράδειγμα, φέρνει τις μέχρι σήμερα περικοπές των συντάξεων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Αναφερόμενος στο ηθικό πλεόνασμα της αριστεράς, επισημαίνει πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό κόμμα τόσο το πλεονέκτημα αυτό, το οποίο αναγνωρίζουν και οι συντηρητικοί αντίπαλοι, σαπίζει».

«Ο πιο δυσχερής στόχος σήμερα της αριστεράς είναι να αποκαταστήσει την παραδοσιακή εικόνα ως ενός χώρου εντιμότητας, ειλικρίνειας λειτουργίας με ανοιχτά χαρτιά και αδιαπραγμάτευτων αξιών», υπογράμμισε.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα για τον συμβιβασμό που έκανε με τους δανειστές  το 2015.

«Η μόνη αυτοκριτική που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα», σημειώνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις