Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Γιατρός ζήτησε φακελάκι, αλλά… όχι για την επέμβαση!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατρός ζήτησε φακελάκι, αλλά… όχι για την επέμβαση!

Του Πέτρου Καρσιώτη Χειρουργός-οφθαλμίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία γιου ασθενούς ότι ζήτησε 500 ευρώ αμοιβή για τις… επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την επέμβαση, στο ιδιωτικό ιατρείο του! Εισήχθη η γυναίκα ασθενής στο νοσοκομείο, για επέμβαση καταρράκτη Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alphafreepress, η γυναίκα ασθενής εισήχθη στο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Χειρουργός-οφθαλμίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία γιου ασθενούς ότι ζήτησε 500 ευρώ αμοιβή για τις… επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την επέμβαση, στο ιδιωτικό ιατρείο του!

Εισήχθη η γυναίκα ασθενής στο νοσοκομείο, για επέμβαση καταρράκτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Alphafreepress, η γυναίκα ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο για επέμβαση καταρράκτη στο μάτι της. Ο γιατρός προχώρησε στην επέμβαση, αλλά πριν από αυτήν είχε πει στην ίδια και το γιό της που τη συνόδευε ότι την επέμβαση θα ακολουθούσαν  επισκέψεις στο ιδιωτικό ιατρείο του μέχρι την αποθεραπεία.

Οι επισκέψεις θα ήταν 15 κατά τον καταγγέλλοντα

Οι επισκέψεις αυτές  ήταν δέκα πέντε τον αριθμό και την αμοιβή του όρισε προκαταβολικά στα 500 ευρώ.

Παραξενεύτηκε και απευθύνθηκε στη διοίκηση

Ο γιος της ασθενούς παραξενεύτηκε από όσα άκουγε και απευθύνθηκε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στη συνέχεια στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα του ποσού που έπρεπε να καταβληθεί πριν από τις επισκέψεις στο ιατρείο.

Όταν ο γιατρός τα παρέλαβε αστυνομικοί της υπηρεσίας των  «αδιάφθορων» της Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα.

Υπουργείο Υγείας: Ασθενείς που εκβιάζονται, να το καταγγέλλουν στην αστυνομία

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, οι ασθενείς που πέφτουν θύματα εκβιασμού για να δώσουν χρηματική αμοιβή σε προσωπικό του νοσοκομείου δεν πρέπει να διστάζουν να κάνουν ενυπόγραφες καταγγελίες στην Αστυνομία.

Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία

Για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ακολουθηθεί προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις