Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καταγγελίες για ανταλλαγή φαρμάκων με σεξ
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καταγγελίες για ανταλλαγή φαρμάκων με σεξ

Μια σειρά από καταγγελίες εργαζομένων στην μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» φέρνουν στο φως έναν σκάνδαλο για υψηλόβαθμους εργαζόμενους της οργάνωσης, οι οποίοι αντάλλασαν φάρμακα για τις υπηρεσίες ιερόδουλων. Σύμφωνα με αποκαλύψεις που έγιναν στην εκπομπή της Βικτόρια Ντερμπισίρ του BBC, ένας υψηλόβαθμος εργαζόμενος της οργάνωσης δήλωσε ότι ήταν συχνό να ανταλλάσσονται φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες. […]

Μια σειρά από καταγγελίες εργαζομένων στην μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» φέρνουν στο φως έναν σκάνδαλο για υψηλόβαθμους εργαζόμενους της οργάνωσης, οι οποίοι αντάλλασαν φάρμακα για τις υπηρεσίες ιερόδουλων.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις που έγιναν στην εκπομπή της Βικτόρια Ντερμπισίρ του BBC, ένας υψηλόβαθμος εργαζόμενος της οργάνωσης δήλωσε ότι ήταν συχνό να ανταλλάσσονται φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες.

Αθώα τα μέλη ΜΚΟ για παράνομη μεταφορά μεταναστών

Οι πρώην εργαζόμενες της ΜΚΟ που έκαναν τις καταγγελίες, διατήρησαν την ανωνυμία τους προκειμένου να μην στοχοποιηθούν.

Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν αφορούν διοικητικό προσωπικό και όχι γιατρούς ή νοσοκόμους στην οργάνωση, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Έκκληση προς τις ελληνικές Aρχές

Μια ακόμη πρώην εργαζόμενη, την οποία η εκπομπή του BBC συνάντησε στην Ευρώπη, κατήγγειλε ότι ένας υψηλόβαθμος συνάδελφός της, της είχε πει ότι ήταν εύκολο να ανταλλάξει φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες αναφερόμενος στη Λιβερία.

Το BBC δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει τις καταγγελίες, ενώ η οργάνωση απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να ξεκινήσει έρευνα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις