Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί οι τουρίστες δεν επιλέγουν την Ελλάδα – Ο Νο 1 λόγος
PLUS

Γιατί οι τουρίστες δεν επιλέγουν την Ελλάδα – Ο Νο 1 λόγος

H Ελλάδα είναι δυστυχώς ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου Οι τουρίστες αρνιούνται να έρθουν, όπως δείχνει η έρευνα για τις πιο επικίνδυνες χώρες που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sun Η επικινδυνότητα έχει να κάνει με την εγκληματικότητα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις φυσικές καταστροφές και τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κάποιος στη χώρα που […]

τουρίστες Ελλάδα

H Ελλάδα είναι δυστυχώς ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου

Οι τουρίστες αρνιούνται να έρθουν, όπως δείχνει η έρευνα για τις πιο επικίνδυνες χώρες που δημοσιεύει η εφημερίδα The Sun

Η επικινδυνότητα έχει να κάνει με την εγκληματικότητα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις φυσικές καταστροφές και τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κάποιος στη χώρα που θα επιλέξει να πάει.

Ανάμεσα στα Top 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για να προκληθεί κάποια φυσική καταστροφή είναι και η Ελλάδα.

Από τα στοιχεία που προκύπτουν, μάλιστα, φαίνεται πως πολλοί προορισμοί που είναι δημοφιλείς σε διάφορες χώρες της Ευρώπης θεωρούνται από πολλούς επικίνδυνοι.

Μεταξύ αυτών, λοιπόν, εκτός από την Ελλάδα είναι η Ταϊλάνδη, η Τουρκία, το Μαρόκο και η Ιορδανία.

Την πρωτιά συνεχίζει να κατέχει η Νότια Αφρική, η οποία είναι λιγότερο ασφαλής χώρα για να την επισκεφτεί κανείς από άποψη εγκληματικότητας. Ακολουθούν η Τουρκία, η Ταϊλάνδη και το Μεξικό.

Όσο για την Ελλάδα, εκείνη βρίσκεται στη 10η θέση στο Τop 10 με τους λιγότερους ασφαλείς προορισμούς από άποψη εγκληματικότητας.

Από την άλλη, στους μη ασφαλείς προορισμούς από άποψη φυσικών καταστροφών η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, με αποτέλεσμα αυτός να είναι, όπως δείχνει και η έρευνα, ο μεγαλύτερος φόβος όσων δεν επισκέπτονται τη χώρα μας.

Την πρώτη και τη δεύτερη θέση σε αυτή την κατηγορία κατέχουν η Ιαπωνία και το Βιετνάμ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις