Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι;
ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνουμε τα ρούχα μέσα στο σπίτι;

Σχεδόν όλοι το κάνουμε: τις βροχερές και υγρές μέρες του χρόνου απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι. Αυτό, όμως πρέπει να σταματήσει και δείτε τους λόγους: Οι γιατροί τονίζουν πως αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας. Πρόσφατα η ιατρική ένωση ASI (Asthma Society of Ireland) της Ιρλανδίας, μιας […]

Σχεδόν όλοι το κάνουμε: τις βροχερές και υγρές μέρες του χρόνου απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι. Αυτό, όμως πρέπει να σταματήσει και δείτε τους λόγους:

Οι γιατροί τονίζουν πως αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας. Πρόσφατα η ιατρική ένωση ASI (Asthma Society of Ireland) της Ιρλανδίας, μιας χώρας όπου πολλοί κάτοικοι συνηθίζουν να απλώνουν τα ρούχα για να τα στεγνώσουν μέσα στα σπίτια, έβγαλε μια ανακοίνωση – προειδοποίηση στην οποία τονίζει τους κινδύνους που κρύβει αυτή η πρακτική για την υγεία μας.

Η «θυσία» των Ελλήνων για ωραιότερο χαμόγελο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως η αυξημένη υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, η οποία προκαλείται από το στέγνωμα των ρούχων μέσα σε αυτούς, με τη σειρά της προκαλεί εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας.

Η μούχλα ευθύνεται για την παρουσία στον αέρα του σπιτιού αόρατων σπορίων που καθώς εισπνέονται από τον άνθρωπο μπορούν να του προκαλέσουν αλλεργίες, αλλά και προβλήματα στο αναπνευστικό με συμπτώματα όπως επίμονο βήχα και φτέρνισμα  ακόμα και χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και άσθμα.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις