Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βραζιλία: Στους 121 οι νεκροί – Σοκαριστικό βίντεο από την κατάρρευση του φράγματος
ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Στους 121 οι νεκροί – Σοκαριστικό βίντεο από την κατάρρευση του φράγματος

Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από την κατάρρευση φράγματος στην Βραζιλία Το βίντεο δείχνει συγκεκριμένα ένα τεράστιο κύμα λάσπης να περνά και να καταπλακώνει, ό,τι βρίσκει στο διάβα του. Μάλιστα διακρίνονται και οχήματα που κινούνται, τα οποία ωστόσο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χάθηκαν από τον χάρτη, όπως και η πόλη Μπρουματζίνιο. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται […]

Βραζιλία κατάρρευση φράγματος

Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από την κατάρρευση φράγματος στην Βραζιλία

Το βίντεο δείχνει συγκεκριμένα ένα τεράστιο κύμα λάσπης να περνά και να καταπλακώνει, ό,τι βρίσκει στο διάβα του.

Μάλιστα διακρίνονται και οχήματα που κινούνται, τα οποία ωστόσο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χάθηκαν από τον χάρτη, όπως και η πόλη Μπρουματζίνιο.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται στο έδαφος αλλά και από αέρος, ωστόσο πλέον οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί κάποιοι από τους εκατοντάδες αγνοούμενους έχουν εξανεμιστεί.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 121 νεκρούς που έχουν ταυτοποιηθεί. Ωστόσο η τύχη άλλων 226 ανθρώπων αγνοείται, ενώ όσοι διασώθηκαν, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δύσκολο μέλλον.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική είχαν αυτά τα βίντεο στα χέρια τους από την ημέρα της τραγωδίας, αποφάσισαν, ωστόσο, να μην τα δώσουν στη δημοσιότητα προκειμένου «να μην προκαλέσουν πανικό στους πολίτες» τις επόμενες ώρες, επιβεβαίωσε ο Πέδρο Αϊχάρα, ο εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων του Μινάς Γκερές.

Την ώρα της καταστροφής, ο χείμαρρος λάσπης ενδέχεται να κινείτο με ταχύτητες 70-80χλμ/ώρα, εξήγησε ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις