Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βρέχεις την οδοντόβουρτσα πριν βάλεις οδοντόκρεμα ή όχι;
PLUS

Βρέχεις την οδοντόβουρτσα πριν βάλεις οδοντόκρεμα ή όχι;

  Ίσως μες την ροή της καθημερινότητας να μην δίνουμε τόση σημασία στο ότι μπορεί να έχει διαφορά το αν θα βρέξουμε την οδοντόβουρτσα μας πριν βάλουμε την οδοντόκρεμα επάνω για να πλύνουμε τα δόντια μας ή όχι. Παίζει όμως τελικά ένα σημαντικό ρόλο στην στοματική μας φροντίδα και υγιεινή. Οι οδοντίατροι στο ερώτημα αυτό, […]

 

Ίσως μες την ροή της καθημερινότητας να μην δίνουμε τόση σημασία στο ότι μπορεί να έχει διαφορά το αν θα βρέξουμε την οδοντόβουρτσα μας πριν βάλουμε την οδοντόκρεμα επάνω για να πλύνουμε τα δόντια μας ή όχι. Παίζει όμως τελικά ένα σημαντικό ρόλο στην στοματική μας φροντίδα και υγιεινή.

Οι οδοντίατροι στο ερώτημα αυτό, απαντούν πως δεν πρέπει να βρέχουμε την οδοντόκρεμα ή την οδοντόβουρτσα πριν βουρτσίσουμε τα δόντια μας. Αυτό έχει να κάνει με το πως απορροφούν τα δόντια μας καλύτερα τα συστατικά της οδοντόκρεμας.

Ταυτόχρονα, η οδοντόκρεμα θα βοηθήσει, ως ένα είδος λιπαντικού, ώστε οι τρίχες της οδοντόβουρτσας να μην είναι ικανές να γδάρουν τα δόντια.

Επίσης αρκετοί κάνουν το λάθος να μην ξεπλένουν το στόμα τους μετά το βούρτσισμα των δοντιών, φτύνοντας απλά την οδοντόκρεμα. Και ενώ μπορεί η οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα να απομακρύνουν τα βακτήρια, ωστόσο αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν από το στόμα και με νερό.

Όπως συμβουλεύουν οι οδοντίατροι, να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό, αλλά όχι δυνατά. Η οδοντόκρεμα ξεπλένεται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα τα δόντια να μην προλαβαίνουν να απορροφήσουν το φθόριο, ιδιαίτερα αν έχετε συνηθίσει να βουρτσίζετε τα δόντια σας για λιγότερο από 2 λεπτά.
Τέλος να θυμάστε πως πρέπει να αλλάζετε τακτικά την οδοντόβουρτσά σας, ιδανικά κάθε 3-4 μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις