Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Βρέθηκε κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο (vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βρέθηκε κρυμμένο έργο πίσω από διάσημο πίνακα του Πικάσο (vid)

Λύθηκε ο γρίφος με το κρυμμένο έργο πίσω από το διάσημο πίνακα του Πικάσο «La Misereuse Accroupie». Ερευνητές της Πινακοθήκης του Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά ανακάλυψαν ένα τοπίο της Βαρκελώνης, που αποδίδουν μάλλον σε μαθητευόμενο του Ισπανού ζωγράφου με τη βοήθεια σύγχρονης μεθόδου σάρωσης με ακτίνες xray. Ο Πικάσο ζωγράφισε τον πίνακα με τη διάσημη ελαιογραφία, που […]

Λύθηκε ο γρίφος με το κρυμμένο έργο πίσω από το διάσημο πίνακα του Πικάσο «La Misereuse Accroupie».

Ερευνητές της Πινακοθήκης του Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά ανακάλυψαν ένα τοπίο της Βαρκελώνης, που αποδίδουν μάλλον σε μαθητευόμενο του Ισπανού ζωγράφου με τη βοήθεια σύγχρονης μεθόδου σάρωσης με ακτίνες xray.

Ο Πικάσο ζωγράφισε τον πίνακα με τη διάσημη ελαιογραφία, που απεικονίζει μια γυναίκα τυλιγμένη με κουβέρτα να γέρνει το κεφάλι της, το 1902, κατά τη διάρκεια της διάρκεια μπλε περιόδου.

«Η τεχνολογία μας επέτρεψε να μπούμε στο μυαλό του καλλιτέχνη, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα τη δημιουργική προσέγγιση του Πικάσο και το πώς ξεκίνησε να δημιουργεί τα έργα του», ανέφερε ερευνητής.

Όπως δήλωσε στο BBC, o επιμελητής Κένεθ Μπρουμέλ, υπήρχαν πολλά σημάδια ότι ο καμβάς είχε επαναχρησιμοποιηθεί. Αυτά επιβεβαιώθηκαν με τη νέα μη παρεμβατική μέθοδο, που είναι φθηνότερη σε σχέση με τους σαρωτές που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, συσκευή είναι φορητή και είναι αρκετά προσιτή για μία πινακοθήκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις